Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

S přístupem hráčů jsem spokojený, řekl Jílek

Sport

22.7.2021

Autor: Petr Pelíšek

S celkem obměněným kádrem vstoupí poslední červencovou sobotu do nového soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY fotbalisté SK Sigma Olomouc. Zvykat si budou muset nejen na hru bez dvou tří klíčových hráčů předchozích sezon, ale tak na styl nového kouče. Hanáky totiž opět trénuje Václav Jílek.

Jílek přebral olomoucké mužstvo 21. června. „Kluci k tréninkům přistupují perfektně. Ne všechno se vždy podaří, ale pro nás je zásadní přístup a ochota pracovat v rámci našich požadavků. To se mužstvu daří velmi dobře. Nemůžeme si ovšem myslet, že po měsíci mužstvo navnímá všechno. Prostoru pro práci je stále dost. Z kabiny cítím energii. Pokud zvládneme začátek sezóny, jsem přesvědčený o tom, že naše výkony budou gradovat a vítězství budou přicházet,“ řekl Jílek.

Sigma si po měsíc trvající letní přípravě nedává cíle v podobě umístění v tabulce. „Máme za sebou čtyř týdny práce, byl by nesmysl vyhlašovat cíle v podobě konkrétní příčky. Všichni se chceme pohybovat co nejvíce nahoře v tabulce, hlavním cílem ale teď je nastavit proces práce s mužstvem v tréninku a přenášení tréninkových impulsů do zápasů. Chceme hrát aktivně a dynamicky. Věřím, že takovým herním způsobem budeme sbírat body a postupně se dostaneme tam, kam Sigma patří,“ řekl Jílek.

K lepším výsledkům i hernímu projevu mají Sigmě pomoci ofenzivní posily Antonín Růsek a David Vaněček.„Sigma dlouhodobě potřebovala přivést útočníky, kteří umí střílet góly. To se povedlo v podobě příchodů Tondy Růska a Davida Vaněčka,“ podotkl Jílek.

Kádr SK Sigma pro start ligy je hotový, nicméně do konce přestupního termínu by ještě k nějakým změnám dojít mohlo. „Nejsme teď v situaci, kdy bychom aktivně vyhledávali hráče. Je ale možné, že se naskytne příležitost přivést zajímavého hráče a budeme se tím zabývat,“ řekl trenér Jílek. „Ještě nejsme úplně spokojeni s kádrem, může se stát, že dokonce přestupního termínu někoho přivedeme,“ podotkl sportovní manažer SK Sigma Ladislav Minář.

Po hostování v OH Leuven se vrátil obránce Václav Jemelka. Belgický klub neuplatnil opci na přestup a další jednání aktuálně neprobíhají. „Jednání s Lovaní jsou ukončená,“ potvrdil Minář. Václav Jemelka tak bude moci opět navázat na úspěšnou spolupráci s trenérem Jílkem, pod jehož vedením debutoval v první lize a později se usadil v základní sestavě. Na první ligový zápas v nové sezóně ale ještě nebude připraven. Teprve nedávno doléčil svalové zranění. „V minulém týdnu měl ještě individuální přístup, občas se zapojil do některých cvičení s týmem. Od pondělí je v plné tréninkové zátěži,“ uvedl Jílek.

Zranění během přípravy léčil také Pablo González. „Vrátil se po docela dlouhém výpadku. Do tréninkového režimu s týmem se zapojil až na soustředění v Polsku. V závěru soustředění se cítil dobře, takže nastoupil na třicet minut do zápasu. Sice ještě nemá úplnou jistotu v dynamických pohybech, ale je důležité, že se mu bolest nevrací. Během týdne, deseti dnů bude nachystaný. Část zápasu by mohl zvládnout už teď o víkendu,“ řekl Jílek, který tak má před zápasem se Spartou k dispozici kompletní kádr.

Olomoucký kádr doplnil brankář Jan Stejskal. Ten přišel na hostování ze Slavie. K týmu se připojil již během soustředění v Polsku. „V první řadě jsem rád, že jsme brankářskou trojici doplnili Honzou Stejskalem. Je to kvalitní brankář, který ihned vytvořil pozitivní prostředí mezi brankáři. Nebudu nic skrývat. Do sezóny budeme vstupovat s Matúšem Macíkem v pozici číslo jedna. Na druhou stranu nikde není psáno, že po pěti nebo deseti kolech tomu nemůže být jinak. Vždy rozhoduje aktuální výkonnost hráčů. Konkurence je potřebná,“ řekl Jílek.

Staronový kouč Sigmy připravuje mužstvo na první ligový zápas v nové sezóně. Hanáci ho odehrají v Praze na Letné, kde Jílek působil. „Pro mě osobně je to trošku pikantní souboj, ale není to zápas mezi Jílkem a Spartou. Soustředím se jen to, abychom zahájili soutěž dobrým a důstojným výkonem, od něhož se půjde odrazit do sezóny,“ poznamenal Jílek.

Společně s realizačním týmem se podíval na souboj Sparty s Rapidem Vídeň. Pražané prohráli s rakouským soupeřem 1:2. „Utkání mi ukázalo hlavně v prvním poločase sílu Sparty. Pokud by byla produktivnější, asi by si z Vídně odvezla lepší výsledek. Na druhou stranu nám střetnutí některé věci potvrdilo. Cesta k úspěchu povede jedině herní aktivitou,“ řekl Jílek. „Je těžko čitelné, v jaké sestavě Sparta nastoupí. Na sestavu může mít vliv nadcházející odveta s Rapidem. Nicméně Sparta disponuje vysokou hráčskou kvalitou, proto bude potřeba, abychom hráli zodpovědně do defenzivy a současně byli dostatečně odvážní a kvalitní v rychlých přechodech do útoku. Nesmíme se bát hrát. Nebudeme čekat na to, co Sparta předvede. Budeme se snažit ji přinutit k chybám,“ podotkl.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip