Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.2 °C

Restart Sigmy Saňákem začíná proti Bohemians

Sport

1.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 23. kole FORTUNA:LIGY budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc doma a Andrově stadionu proti Bohemians Praha. Pro Hanáky půjde o první zápas po trenérské změně, místo Václava Jílka už povede mužstvo Jiří Saňák.

„Je to pro mě samozřejmě v něčem jiné, když se na zápas chystám jako hlavní trenér. Každý člen týmu má svou zodpovědnost, ale hlavní trenér tu největší. Na druhou stranu to asi není dramatická změna. Všichni tady pracujeme na tom, abychom podali maximální výkon. V principu ale děláme to, co vždycky, analýzy soupeře a další standardní věci,“ řekl Jiří Saňák.

Sigma stále čeká na první jarní výhru, proti obvykle urputně bojujícím Bohemians už potřebuje zabrat. „Bohemku potkal nějaký výsledkový výkyv podobně jako nás. Jaký to na ně má vliv, to těžko říct, když tam člověk není. Vždycky do toho promlouvá spousta faktorů. Její tým je pohromadě delší dobu, není tam moc změn, mají už nějakou dobu i stejného trenéra. Sázejí na týmové pojetí. Našli jsme jejich silné i slabší stránky, ale to nechci prozrazovat. Chystáme se na soupeře, to je jasné, ale především se musíme chystat na svůj vlastní výkon. Ten je pro nás zásadní,“ uvedl Saňák.

Hanáci nebudou kompletní, do sestavy už se ale po trestu za vyloučení může vrátit stoper Vít Beneš. „Co se týká zdravotního stavu, tak děláme všechno pro to, aby byl třeba aspoň na část zápasu připravený Juraj Chvátal. Ale teprve uvidíme, jak to s ním bude. Podobně je to i u Matúše Macíka, který měl virózu,“ podotkl Saňák.

Zápas SK Sigma Olomouc – Bohemians Praha se hraje v sobotu 2. března v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Petr Hocek - Jiří Pečenka, Petr Kotalík.

Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc: Stoppen - Pokorný, Beneš, Novák – Uriča, Spáčil, Breite, Pospíšil, Vodháněl – Juliš, Langer. Trenér Jiří Saňák.
Bohemians: Reichl - Hůlka, Vondra, Hybš - Kadlec, Beran, Jindřišek, Kovařík - Hrubý, Hála - Ristovski. Trenér Jaroslav Veselý.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

TRENDCAR

Katalog firem » Auto - moto » Autosalony

Autorizovaný prodejce a servis vozů Subaru, Honda, Suzuki a Mitsubishi, specializovaný servis Toyota a prodejce prověřených ojetých vozů se zárukou. Dealer manipulační techniky Toyota Material H...