Reklama

Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Půlmaraton se v Olomouci poběží v polovině srpna. Pořadatelé již spustili registrace

Zprávy z regionu

28.7.2021

Autor: Lenka Šimková

Po roční pauze způsobené celosvětovou epidemií koronaviru se do Olomouce opět vrací populární běžecký závod. Místo tradičního termínu v polovině června se jej tentokrát dočkáme o dva měsíce později. Běžci by na trať měli vyběhnut v sobotu 14. srpna a kromě hlavního závodu nebude chybět ani doplňkový rodinný běh.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Mattoni 1/2Maraton si každoročně nenechají ujít tisíce běžců a v Olomouci je s tímto závodem neodmyslitelně spjata polovina června. V loňském roce se měl uskutečnit již jedenáctý ročník, vlivem okolností se jej dočkáme až letos v srpnu. "Všem běžcům, kteří se k závodu registrovali již v loňském roce, se startovné automaticky převádí na nový termín. Komu by termín v letošní polovině srpna nevyhovoval, může zdarma využít přeregistraci na jiného závodníka nebo si registraci přesunout na rok 2022," uvedl již dříve za pořadatele Tomáš Coufal.

Nové registrace na závod pak organizátoři spustili začátkem tohoto týdne. Takže pokud uvažujete, že se letos zúčastníte půlmaratonu, tak s registrací rozhodně neotálejte. Zažijete adrenalin při průběhu historickým centrem, ve Smetanových davech vám pak energii doplní fanoušci, kteří závodníky již tradičně povzbuzují při běhu alejí. Pokud si ale na celý závod o jednadvaceti kilometrech netroufáte, tak nezoufejte. Registrace jsou otevřeny i na 2Run, kdy běžíte ve dvojici a kilometry si tak podělíte na 10 a 11 kilometrů, nebo se přihlaste s kamarády na štafetu a každý uběhne pouhých pět kilometrů. Chybět samozřejmě nebude ani dm rodinný běh o délce tří kilometrů, který si užijí jak nejmenší děti, tak senioři.

Veškeré podrobnosti k závodu a jednotlivé možnosti registrace naleznete zde →