Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Psát o zákulisí fotbalu je práce snů, odhaluje přání František z olomouckého dětského domova

Zprávy z regionu

13.12.2018

Autor: red

František z olomouckého dětského domova má dobře našlápnuto stát se novinářem. Díky svému úsilí a podpoře dětského domova i Nadačního fondu Albert úspěšně absolvoval prestižní osmileté gymnázium Open Gate a dnes už se může pyšnit magisterským titulem z žurnalistiky. Šestadvacetiletý vysokoškolák se k životu staví čelem a nebojí se jít svému snu naproti.

František má studijní léta úspěšně za sebou a titul magistra v oboru sociální a mediální komunikace mu otevírá dveře do světa žurnalistiky. "Chci být novinářem," říká bez dlouhého rozmýšlení. "Přeji si jezdit do terénu, dělat reportáže z koncertů nebo fotbalových utkání," přibližuje své vysněné povolání. Vůbec nejraději by se František chtěl zaměřit právě na fotbal a na oblíbenou Sigmu Olomouc. "Psal bych o zápasech, komentoval přestupy, dělal rozhovory s hráči… To by byla práce snů," říká s nadšením.

Volný čas rád tráví s dětmi na akcích dětských domovů a fotí a píše články do časopisu Zámeček. Mimo to se rád zaposlouchá do muziky. Vedle hudebníků obdivuje také úspěšné sportovce jako hokejistu Jaromíra Jágra nebo tenistku Petru Kvitovou. Jedním z jeho přání je setkání se sportovním komentátorem Jaromírem Bosákem. A co by František popřál všem dětem z dětských domovů? "Aby se dokázaly postavit na vlastní nohy a v životě uspěly poté, co opustí brány dětského domova."  

Oblíbená charitativní kampaň Bertík pomáhá se na podzim vrátila do obchodů Albert. Zákazníci po celém Česku rozhodli o 80 regionálních projektech na podporu vzdělání dětí například z dětských domovů. V hlasovacích boxech skončilo téměř milion žetonů – Bertíků.  Nadační fond Albert na základě hlasování rozdělí celkovou částkou 3,6 milionu korun. K tisícům dětských příběhů, které nabraly ten správný směr, tak přibydou další.

red

Reklama

Restaurace Montexas - momentálně zavřeno

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Tak jednoduché, ale velmi náročné jsou naše cíle: 1. Abyste se u nás najedli lépe než doma nebo vedle. 2. Abyste od nás odcházeli s pocitem, že se chcete k nám vrátit. 3. Abyste se u n...