První letní posilou Sigmy je Jan Kliment - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

První letní posilou Sigmy je Jan Kliment

Sport

31.5.2024

Autor: Petr Pelíšek

První letní posilou fotbalistů SK Sigma Olomouc je útočník Jan Kliment. Třicetiletý fotbalista přichází do klubu jako volný hráč. Smlouvu podepsal na dva roky. Naposledy působil ve Viktorii Plzeň.

„Po roce v Plzni, kde jsem moc šancí nedostával, mám velkou chuť a motivaci. Sigma mi nabízí příležitost a já jí to budu chtít vrátit. Sigmu považuju za dobrý klub. Podmínky a zázemí má na velmi kvalitní úrovni. Věřím, že budeme úspěšní a že by se nám třeba mohlo podařit něco podobného, jako když jsem hrál na Slovácku,“ prohlásil Jan Kliment.

„Od Honzy Klimenta si slibujeme zvýšení konkurence v týmu na ofenzivních postech. Samozřejmě klíčové bude, aby mu drželo zdraví. To bychom si přáli všichni nejvíc,“ doplnil sportovní manažer Ladislav Minář.

„Honza je jiný typ útočníka, než jaké v mužstvu aktuálně máme. Je dobře rychlostně vybavený, zároveň už i se zkušenostmi. Do kádru mi velmi dobře zapadá. Jsem rád, že se ho povedlo přivést,“ řekl nový trenér A-týmu Sigmy Tomáš Janotka.

Jan Kliment je rodákem z Jihlavy, kde také naskočil do profesionálního fotbalu. V roce 2015 se stal nejlepším střelcem mistrovství Evropy do 21 let, pak přestoupil do bundesligového VfB Stuttgart. Posléze v zahraničí působil také v dánském Bröndby Kodaň a polské Wisle Krakov. V české lize nastupoval v sezóně 2020/21 za Slovácko a pomohl mu do evropského poháru deseti brankami. Poslední dvě sezony strávil v Plzni, kde si mimo jiné zahrál Ligu mistrů, nebo se podílel na postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy.

V české lize má Jan Kliment bilanci 98 zápasů a 18 gólů. Pět startů má na kontě v české reprezentaci.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

VIA ULTIMA

Katalog firem » Služby » Pohřební služby

VIA ULTIMA pohřební služba, zajistí pohřby Vašich blízkých dle Vašeho přání a představ. * pohřby do hrobů a hrobek * pohřby žehem s obřadem i bez * převozy zesnulých...