Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 15 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

První den uzávěry, projet se dalo bez potíží, hlídky zastavovaly jen namátkou

Zprávy z regionu

1.3.2021

Autor: Jan Procházka

Žádné velké potíže nepřinesl první den uzávěry země. Lidé by se podle vládního nařízení měli zdržovat jen na území svého okresu. Hlavní tahy z města ale dnes byly stejně frekventované, jako kterýkoliv jiný pracovní den. A policejní hlídky sice vyžadovaly speciální formuláře, řidiče ale zastavovaly jen namátkou.

Foto: Jan Procházka

Dostat se dnes během dne z Olomouce do Přerova, Prostějova nebo třeba Tovačova? Prakticky bez problémů. Policisté avizovali kontroly a ty skutečně byly na mnoha místech vidět, kdo ale čekal uzávěry a přísnou lustraci každého vozidla, ten byl vyveden z omylu. Hlídky zastavovaly auta jen namátkou. "V rámci Olomouckého kraje je do bezpečnostního opatření v souvislosti s omezením volného pohybu osob zapojeno aktuálně asi dvě stě padesát policistů, kteří provádějí kontroly na 170 vytipovaných místech. Jedná se o dálnice a silnice prvních, druhých i třetích tříd. Všechna stanoviště nejsou obsazena po celý den. Každá hlídka má přidělená dvě až tři stanoviště, na nichž střídavě zajišťuje výkon služby. Hlídka se pohybuje mezi danými stanovišti v nepravidelných časových intervalech, a to dle aktuální potřeby," popsala policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Podle ní už brzy hlídky posílí i vojáci a celníci. "Posilování výkonu služby těmito složkami by mělo být zahájeno po schválení a vyřízení veškerých náležitostí během úterý a středy tohoto týdne. Společně s policisty bude vykonávat kontrolní činnost na území Olomouckého kraje asi čtyři sta příslušníků Armády České republiky a dvacet příslušníků Celní správy. Kontroly budou probíhat nejen na hranicích okresů, ale policisté budou namátkově kontrolovat i cestující vlakovými a autobusovými spoji mimo okresy," řekla Dolejšová a doplnila, že policisté se zaměřují v rámci běžného výkonu služby na dodržování veškerých opatření vlády na území měst a obcí.

 

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka
Reklama

VIA ULTIMA

Katalog firem » Služby » Pohřební služby

VIA ULTIMA pohřební služba, zajistí pohřby Vašich blízkých dle Vašeho přání a představ. * pohřby do hrobů a hrobek * pohřby žehem s obřadem i bez * převozy zesnulých...