Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 1.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Přijďte Zažít město jinak! Čeká vás sousedské setkání, divadlo, karaoke i speciální drinky

Kultura

8.9.2022

Autor: red

Sousedské setkání, divadlo, autorské čtení, házení sekerou, karaoke i speciální drinky, to vše a ještě více čeká kolemjdoucí v sobotu 17. září na olomouckém Dolním náměstí v rámci akce Zažít město jinak.

Ilustrační foto

Foto: Jan Hrinda

Zažít město jinak je pravidelně se opakující akce, která se ve stejný den koná po celé České republice. Hlavním záměrem události jsou sousedská setkání a společné oživení veřejných prostor. Letos poprvé se do akce zapojují i komunity a podniky sdružené kolem Dolního náměstí. "Součástí Dolního náměstí jsem už od roku 2016 a musím uznat, že si mě toto místo velmi rychle získalo. Náměstí je plné zajímavých konceptů a co mě zde baví, je lidský přístup jednotlivých provozovatelů daných služeb. Jsme zde taková jedna větší rodina a jsem moc rád, že skrz naše služby Ološlap, Olopunč a Olodvorek, který vznikl se záměrem živé kultury ve městě, jsme součástí této rodiny," říká s úsměvem kapitán a zakladatel zmíněných služeb Šimon Pelikán.

Do akce se zapojila řada podniků, které dohromady složily program z kulturních i gastro zážitků, dílniček a otevřených dveří. V rámci akce bude také slavnostně otevřen nový komunitní prostor v Divadle na cucky. "Ve spolupráci s Nadací VIA a programem Milion pro Olomouc od společnosti Kaufland jsme s dobrovolníky Divadla na cucky přebudovali jeden nevyužitý kout a vytvořili prostor takzvané Komunitní oázy. Ten bude sloužit nejen pro setkávání účastníků našich kurzů, diváků a návštěvníků galerie či kavárny, ale také studentům a zájemcům z řad široké veřejnosti, kteří chtějí pořádat společenské debaty, besedy, či jen přátelská posezení a hledají pro svou akci vhodné místo,“ uvedla k slavnostnímu otevření ředitelka divadla Alžběta Kvapilová a zároveň vyzvala k užívání prostoru. „Zveme tímto všechny Olomoučany, aby Komunitní oázu v centru města využívali pro své potřeby. Budeme se těšit na nové akce, které u nás najdou své místo, a na společná setkávání."

Celá akce je přístupná zcela zdarma. Za zvýhodněnou cenu mohou návštěvníci navíc ochutnat speciální drink "Dolní náměstí", který se bude podávat ve vybraných podnicích.

Více informací naleznete na webu www.zazitmestojinak.cz a na facebookové události.