Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Preventivní opatření: dopravci budou čistit autobusy ozonem

Zprávy z regionu

9.3.2020 aktualizováno 11.3.2020 13:10

Autor: Zuzana Doleželová

Olomoucký kraj vyjednal s autobusovými dopravci, kteří v regionu zajišťují veřejnou dopravu, aby u všech vozů prováděli ozonové čištění. Jde o moderní a ekologickou technologii, která dokáže zcela zničit viry i bakterie. Jedná se o preventivní opatření v souvislosti s šířením koronaviru.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Obrázek

"Celkem se jedná zhruba o 400 vozů. Ozonové čištění je ekologické, velmi účinné a rychlé. Vyčištění jednoho autobusu zabere zhruba třicet minut," sdělil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Metoda ozonového čištění spočívá ve vazbě virů a bakterií na takzvaný "aktivní kyslík". Škodlivé látky se tím zničí, zatímco plyn se následně během několika minut rozpadne na čistý kyslík. "V současné době máme zajištěno, že budou takto ošetřovány zhruba tři čtvrtiny vozového parku, zbývá ještě zajistit čištění zbývající čtvrtiny autobusů. Do několika dnů se dostane potřebné péče všem vozům," doplnil hejtman Ladislav Okleštěk.

Podle zástupců firmy, která čištění zajišťuje, by se ozonové čištění mělo opakovat v rozmezí cca 5-8 dnů. V tuto exponovanou dobu by tedy mělo proběhnout čtyřikrát v měsíci.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

ČISTÝ DŮM - ÚKLIDOVÉ SLUŽBY

Katalog firem » Služby » Úklid - práce, technika

Provádíme veškeré úklidové práce. Zaměřujeme se především na úklid v domácnostech a na pravidelný i jednorázový úklid také v malých firmách nebo zázemí menších podniků, výrobníc...