Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 17.6 °C

Přestávka končí, Sigma jde na Pardubice

Sport

29.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Šestadvacátým kolem bude pro reprezentační přestávce pokračovat fotbalová FORTUNA:LIGA. Do konce základní části zbývá pět kol a tým SK Sigma Olomouc v nich bude bojovat po umístění v první šestce. Momentálně jsou Hanáci sedmí, na šestou Mladou Boleslav ztrácí tři body.

O další bodový zisk bude hrát Sigma doma proti Pardubicím v sobotu od 15.00. „V reprezentační pauze jsme kvalitně potrénovali. Měli jsme výhodu, že až na Tádu Stoppena a Filipa Uriču jsme měli kádr pohromadě. V prvním týdnu to byl hlavně kondiční rozvoj s herními prvky, druhý týden už byl klasický před mistrovským zápasem,“ řekl trenér Jiří Saňák.

V zápase proti Pardubicím nebude moct Saňák využít Jana Vodháněla, Lukáše Vraštila a Jakuba Pokorného, všichni jsou v trestu za karty. „V této fázi soutěže jsou tresty součástí hry. Řeší to skoro všechna mužstva, jak jsem se tak díval na tresty. Musíme si s tím poradit, máme kádr na to, abychom to zvládli. Můžou se ukázat a převést další hráči,“ podotkl.

Pardubice v posledních čtyřech kolech nebodovaly. „Jsou pro nás dlouhodobě docela neoblíbený soupeř. Je to mužstvo, které hraje kombinační fotbal, má jasný způsob hry, který nemění. Ve středu mají hodně hladových hráčů. Čeká nás určitě těžký soupeř. Ale to je každý v lize. Pardubice vyhrály na Slovácku, odehrály velmi vyrovnaný zápas s Baníkem. I když je to klišé, tak v naší lize opravdu skoro každý může porazit každého,“ dodal.

Zápas SK Sigma Olomouc – FK Pardubice se hraje v sobotu 30. března v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Ondřej Berka - Lucie Ratajová, Radek Kotík.

Pravděpodobné sestavy:
SK Sigma Olomouc: Macík - Chvátal, Beneš, Novák, Sláma - Langer, Zorvan, Breite, Pospíšil, Fortelný - Juliš. Trenér Jiří Saňák.
FK Pardubice: Kinský - Icha, Kukučka, Suryn, Mareš - Hlavatý, Solil, Kissiedou - Vacek – Daněk, Zlatohlávek. Trenér Radoslav Kováč.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip