Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Prali jsme se se ctí, říkají olomoučtí judisté. V mužské extralize skončili na 5. místě

Sport

20.11.2018

Autor: asu

Minulý týden se tým Judo klubu Olomouc zúčastnil play off Extraligy 2018 v pražské hale Folimanka. Olomouc nastupovala jako druhý tým základní skupiny A, kde dvakrát podlehla družstvu Ostravy a dvakrát zvítězila nad SKP Jičín. Medailovou naději v play off však zhatila skutečnost, že mužstvo nastupovalo ve značně oslabené sestavě oproti minulému kolu v Jičíně. Kvůli zranění chyběl hostující ukrajinský reprezentant Stanislav Bondarenko a kvůli účasti na Grand prix v Uzbekistánu do Prahy nezavítal Moldavec Dorin Gotonoaga. Judo klub Olomouc tak vsadil na tým složený jen ze současných a bývalých členů tréninkové skupiny Jiřího Štěpána, potažmo závodníky Sportovního centra mládeže Olomouc.

Olomoucký tým nastoupil v sestavě bez účasti zahraničních judistů Dorina Gotonoagy a Stanislava Bondarenka.

Foto: archiv klubu

Ve čtvrtfinále se Hanáci utkali s vítězem skupiny B, týmem SKKP Brno. Jihomoravané vsázeli hlavně na bratry Petry, Jiřího a Ivana, současné seniorské reprezentanty, a dva polské závodníky, Wiktora Mrowczynského a Aleksandra Betu. Všichni čtyři nakonec přinesli svému týmu kýžený bod.

V nejlehčí kategorii do 66 kg to dlouho vypadalo pro olomoucký tým nadějně, když úřadující vicemistr ČR Václav Kovář vedl nad Betou na dva tresty. Zápas dospěl do prodloužení, kde stačilo připsat Polákovi jeden trest a zápas by pro Kováře skončil vítězně. Brněnský závodník však otočil Kováře z jeho techniky a odchovanec SKP Zlín tak odcházel z tatami jako poražený. V kategorii do 73 kg polský reprezentant Wiktor Mrowczynsky minutu před koncem hodil Františka Šmehlíka z JK Olomouc na wazari a připsal tak favoritovi druhý bod. Ani ve vahách do 81 a 90 kg se žádné překvapení nekonalo. Stříbrný medailista z letošní Olympiády mládeže v Buenos Aires Martin Bezděk podlehl Ivanu Petrovi na držení těsně před koncem. Pro teprve sedmnáctiletého odchovance Judo Hranice to byla premiéra v nejvyšší mužské týmové soutěži. Po Bezděkovi nastoupil za Olomouc Marek Švestka, kterého brněnský Jiří Petr zdolal na wazari. Až v nejtěžší hmotnostní kategorii se Olomouc dočkala výhry. Letošní druhý nejúspěšnější judista ČR David Klammert porazil veterána Vojkůvku na ippon a kosmeticky tak upravil skóre na konečných 4:1.

Judo klub Olomouc skončil v letošním ročníku Extraligy na děleném 5. místě. Jako jediný tým v play off neposílen o zahraniční závodníky obstál v tvrdé konkurenci se ctí.

Bod pro Olomouc získal ve vzájemném zápase s Brnem jen David Klammert (v bílém kimonu)

Foto: Archiv klubu

Ve finále celé soutěže se spolu utkaly týmy USK Praha a Sokol Praha Vršovice. Mužstvo Vršovic po dramatickém boji zvítězilo těsně 3:2 a oplatilo tak domácímu týmu porážku z minulého ročníku. Na třetím místě se umístil klub SJ Litoměřice.

Reklama

ELSON auto s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » Tuning, autodoplňky, wraping - polepy vozidel

Jsme ryze českou společností, která působí na českém i zahraničním trhu již od roku 1990. Naše společnost je postavena na vlastním vývoji a výrobě kvalitních střešních nosičů a pří...