Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pozor na vydatné deště, menší toky se mohou rozvodnit, varují meteorologové

Zprávy z regionu

3.8.2020

Autor: jap

Vydatný déšť a bouřky. Takové jsou vyhlídky na následující hodiny v Olomouci. Hydrometeorologové vydali pro Olomoucký kraj výstrahu, která platí až do zítřejšího poledne, hrozba povodní pak trvá až do středečního podvečera.

V pondělí a úterý bude vydatně pršet.

Foto: Jan Procházka

Výstraha před vydatným deštěm platí až do úterní dvanácté hodiny. "Místy očekáváme vydatný déšť s celkovým úhrnem 40-60 milimetrů," varují meteorologové a doplňují, že je možný zvýšený odtok vody z krajiny, voda se může valit i přes komunikace. "Hrozí snížená viditelnost a panuje i riziko aquaplaningu. Za deště je třeba snížit rychlost jízdy autem a jet velmi opatrně. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst," varují odborníci z Českého hydrometeorologického ústavu. Vlivem předpokládaných srážek se očekávají i vzestupy hladin hlavně menších vodních toků s možností dosažení 1. povodňového stupně. Tato výstraha platí až do středeční 18. hodiny.

Pršet by mělo až do večera, kdy srážky přechodně ustanou, v druhé polovině noci se ale vydatný déšť vrátí a místy mohou přijít i bouřky.  Zataženo s deštěm a občasnými bouřkami bude i po většinu úterý, déšť by měl ustávat až k večeru. Ve středu už by podle předpovědí mělo pršet jen mírně, horké léto se pak začne vracet od čtvrtka.

jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip