Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Policie dopadla zloděje kol. Sedmadvacetiletému muži hrozí pět let za mřížemi

Krimi

13.9.2019

Autor: red

Kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Olomoucka, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež. Tohoto protiprávního jednání se měl obviněný dopustit v rozmezí dvou měsíců – od poloviny června do konce července letošního roku v Olomouci.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Na různých místech v Olomouci (ulice Pražská, Jeremenkova, třída 17. listopadu, Na Šibeníku, Dr. Milady Horákové, U Letište, Škrétova, Hynaisova, Jarmily Glazarové, Kateřinská, Polská, Tabulový vrch, Tř. Svobody, Resslova, Tř. Kosmonautů) odcizil ve 22 případech jízdní kola a ve třech případech i drogistické zboží v jednom z olomouckých supermarketů. Při některých z krádeží byl přistižen. Kriminalisté na objasnění případů usilovně pracovali, důkladně a pečlivě prověřovali všechny získané informace a poznatky. Na základě operativní činnosti a vyhodnocení všech důkazních prostředků tak zjistili, kdo má krádeže na svědomí. Jednalo se právě o sedmadvacetiletého muže. Ten se ke svému jednání doznal. V jeho hledáčku tak uvízla jízdní kola pánská či dámská, trekingová, treková, horská, krosová či silniční. Celková škoda odcizením je v tuto chvíli odhadována na předběžně téměř 113 000 korun, poškozením na předběžně 600 korun. Obviněný měl jízdní kola prodávat jemu neznámým osobám, a takto získané peníze použít pro vlastní potřebu," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně. V průběhu vyšetřování byl policejním orgánem dán podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného (v souvislosti s vyšetřováním poslední krádeže jízdního kola koncem července letošního roku) do vazby, který byl soudem akceptován. Při vyšetřování kriminalisté totiž zjistili, že mladý muž má na svědomí i další, výše uvedené, krádeže jízdních kol. 

"Pro kriminalisty není žádným nováčkem. V minulosti byl opakovaně pro majetkovou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Nyní mu tak, v případě prokázání viny a odsouzení, a vzhledem k výši způsobené škody, hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi," uzavřela Urbánková.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip