Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Policejní pes Umpa vypátral opilou řidičku, která utekla od nehody

Krimi

25.11.2019

Autor: red

V sobotu v noci řešili policisté poněkud netypický případ. Byli přivoláni k havarovanému autu. Když však byli na místě, všimli si utíkající osoby. Tu později vypátral pes Umpo, jak se schovávala v křoví. A dvacetiletá žena pro to měla pádný důvod - byla totiž opilá.

Pes Umpa

Foto: Policie ČR

"V sobotu kolem půl dvanácté v noci jsme přijali na linku 158 oznámení o dopravní nehodě na ulici Novosadská v Olomouci, při které měla být poškozena dopravní značka," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Přivolaní policisté pak nalezli za čerpací stanicí odstavené poškozené vozidlo VW Passat. Ale nikdo u něj nebyl. Policisté si ale všimli postavy, která za čerpací stanicí utíkala. "Vzhledem k tomu, že nebylo vyloučeno, že se může jednat o osobu, která vozidlo řídila, začali po ní policisté okamžitě pátrat. Do pátrání byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policejního psovoda se služebním psem Umpou. Umpa zachytil stopu, sledoval ji a po několika stech metrech pak dohledal osobu, která vozidlo řídila, schovanou v křoví. Jednalo se o dvacetiletou ženu z Olomoucka. Ta se k řízení vozidla doznala. Policisté u ní provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili jí lehce přes 1,5‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou kolem 1,6‰ alkoholu v dechu," doplnila Urbánková.

Policisté jí zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda je odhadována na předběžně 50 000 korun. "Mladá žena je nyní důvodně podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou nadále v šetření," uzavřela policejní mluvčí. 

Reklama

Bistro Nro 66

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

„Malý kousek venkova v srdci historického města“. Mezinárodní kuchyně v originálním pojetí z převážně vlastních surovin. Naše hovězí Aberdeen Angus, vlastní zvěřina i jehněčí...