Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Podnikatelé si zvolili vedení Okresní hospodářské komory Olomouc na další tři roky

Zprávy z regionu

30.4.2021

Autor: red

Výroční Shromáždění delegátů Okresní hospodářské komory Olomouc mělo po třech letech kromě standardního programu na pořadu také volbu nového devítičlenného představenstva a tříčlenné dozorčí rady. Podnikatelé z regionu byli s vedením a prací komory za uplynulé tři roky spokojeni, stejně tak ocenili pomoc v turbulentních časech pandemie COVID-19 a vládních restrikcí. Do představenstva se dostala jedna nová posila.

Shromáždění delegátů Okresní hospodářské komory Olomouc

Foto: archiv Hospodářské komory

Představenstvo OHK Olomouc:

Předseda:
Bc. Vlastimil NAVRÁTIL, MBA
Linser Industry Service s.r.o.

Místopředsedové:
Bc. Milan HEBELKA, MBA
Přeprava na letiště s.r.o.
RNDr. Petr KONEČNÝ
Střední škola technická a obchodní Olomouc, Kosinova

Členové představenstva:
Ing. Petr BAŠTINEC
BP STAVBY MORAVA s.r.o.
JUDr. Jakub DOHNAL, Ph.D.
ARROWS advokátní kancelář, s.r.o.
Mgr. Milan FERANEC
Statutární město Olomouc, resp. městské a.s.
Petr NOVÁK, MBA
Koyo Bearings Česká republika s.r.o.
Ing. Leopold PODMOLÍK, MBA
Počítačová služba s.r.o.
Ing. Petra POHOŘSKÁ
ABO Valve, s.r.o. (SIWATEC, a.s.)

 

Kompletní složení dozorčí rady OHK Olomouc:

Předseda:
Dagmar ŤULPOVÁ
OSVČ

Členové:
Libor ŠPUNDA
ARROWS pojištění s.r.o.
Mgr. Martin ZAČAL
Mgr. Martin Začal, advokát

Na čtvrtečním Shromáždění delegátů si podnikatelé, členové komory, zvolili staronové představenstvo. S ohledem na úspěšně zvládnuté poslední tři roky se většina členů vedení znovu ucházela o podporu svých kolegů, kterou nakonec bez výhrad a takřka jednomyslně dostali. Předsedou byl již potřetí zvolen Vlastimil Navrátil, který nyní zahájí své třetí tříleté funkční období. "V představenstvu působím již od roku 2009, od roku 2015 coby předseda představenstva. Uplynulé tříleté období patří mezi ty nejúspěšnější a mám radost, že jsme s kolegy v představenstvu i ve spolupráci s ředitelem komory vytvořili velmi funkční tým a naši komoru opět posunuli pomyslně dále. Právě v těchto těžkých časech se ukazuje, jak velký přínos má komunita podnikatelů a že jednotlivec sám nezmůže to, v čem mu může výrazně pomoci společenství podnikatelů a firem v regionu. To vše právě prostřednictvím Hospodářské komory," vyjádřil se ke svému zvolení staronový předseda představenstva.

Po patnácti letech v představenstvu naopak skončil Tomáš Sýkora, emeritní předseda, který se rozhodl již se neucházet o podporu kolegů. Na tomto místě mu patří velké poděkování za přínos v rozvoji podnikatelského prostředí v regionu. Vyjma jejž členové komory podpořili všechny staronové členy vedení. Novinkou je zvolení Petra Konečného, ředitele Střední školy technické a obchodní Olomouc, do funkce místopředsedy, a především zvolení nové posily – Petry Pohořské. Ta působí primárně coby obchodní ředitelka a jednatelka společnosti ABO valve, s.r.o. a členka představenstva společnosti SIWATEC, a.s. Široké veřejnosti se více představila svým úspěchem v roce 2019, kdy získala cenu EY Podnikatel roku Olomouckého kraje.

"Společnost ABO valve, s.r.o. je dlouholetým členem OHK Olomouc, máme tedy jako firma zkušenosti s touto institucí. Vždy nám v rámci svých kompetencí vyšla vstříc a snažila se naslouchat a hledat řešení pro naše problémy. Rozhodnutí kandidovat do představenstva bylo ovlivněno nejen výše uvedenou skutečností, ale také tím, chtít se stát sama aktivnějším členem a pomáhat zlepšovat podnikatelské prostředí. HK je jediným právním zástupcem podnikatelů v ČR. Skrz působení v ní můžeme usilovat o smysluplnou podporu podnikatelů v regionu. Všem členům tímto děkuji za podporu a důvěru," sdělila ke svému zvolení Petra Pohořská.

Složení představenstva se v posledních letech dynamicky vyvíjí. V roce 2018 představenstvo posílili například advokát Jakub Dohnal z ARROWS advokátní kanceláře a Petr Novák, zastupující významného a často oceňovaného zaměstnavatele – společnost Koyo Bearings Česká republika. V roce 2020 pak představenstvo doplnil Petr Baštinec za BP STAVBY Morava.

"Všichni členové našeho představenstva jsou velmi úspěšní manažeři a podnikatelé, kteří ve svých profesích mnohého dosáhli a je mi ctí se od nich učit. Představenstvo vhodně odpovídá struktuře členské základny i našeho hospodářství. Máme zde zástupce velkých, středních i malých firem včetně OSVČ, tradičně českých, lokálních společností, i těch nadnárodních. Nechybí firmy výrobní, ale zastoupeny jsou i například segmenty stavebnictví či služeb. Nechybí ani zástupce vzdělávacího systému, což je pro nás velmi důležité," doplnil k představenstvu ředitel komory Radim Kašpar.

Okresní hospodářská komora Olomouc patří nejen k nejstarším (v letošním roce oslaví v podstatě 170 let od založení), ale současně také největším a nejaktivnějším okresním komorám na území ČR. Aktuálně má na 170 členů a zastupuje podnikatele v regionu.