Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 15 °C

Po Velikonocích začne oprava Pavelkovy ulice. Uzavírka potrvá šest týdnů

Zprávy z regionu

28.3.2024

Autor: red

Na šest týdnů bude pro dopravu z důvodu stavebních prací zcela uzavřena Pavelkova ulice v Olomouci. Opravu komunikace v úseku od Lipenské ulice před most přes Bystřici zahájí stavební firma 2. dubna, hotovo by mělo být do 14. května. S výjimkou dvou dnů, kdy bude potřeba položit novou asfaltovou vrstvu, bude moci stavbou projíždět pouze MHD a s povolením stavby nezbytná dopravní obsluha připojených areálů.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Oprava vozovky bude probíhat v úseku dlouhém zhruba 640 metrů. Stavební firma nejprve odstraní staré živičné vrstvy, aby je mohla nahradit novými, vymění betonové obruby, uliční vpusti a doplní dlažbu. Práce budou probíhat za úplné dopravní uzavírky. Výjimku budou mít pouze vozidla MHD a s povolením stavby také nezbytná dopravní obsluha areálů dopravně napojených na ulici K Mrazírnám. Přístup pro pěší bude po dobu stavebních prací zachován.

"Na víkend 4. až 5. května je v plánu pokládka asfaltové směsi. V tu dobu bude uzavírka platit i pro MHD. Nezbytná obsluha bude mít průjezd umožněn z Hodolanské ulice do ulice Farského a dále pak do ulice K Mrazírnám. Vyjíždět bude možné Purkyňovou ulicí na Hodolanskou. V případě nevhodných klimatických podmínek pro pokládku, by byl termín pokládky posunutý až na víkend 11. až 12. května," upřesňuje vedoucí odboru dopravy Marek Černý s tím, že případnou změnu zhotovitel všem subjektům zavčas oznámí.

Předpokládané náklady stavby jsou jedenáct milionů korun. "Občany, kterých se stavební práce dotknou, žádáme o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. Je to především z důvodu zajištění jejich vlastní bezpečnosti. Umožní tím ovšem zároveň zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací," vybízí vedoucí odboru dopravy Černý.

Pro zodpovězení případných dotazů občanů je k dispozici vedoucí oddělení majetkové správy a údržby komunikací magistrátu Petra Pospíšilová, 606 712 465, petra.pospisilova@olomouc.eu.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip