Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Plavby Olomouc zahajují devátou sezonu. Vrací se do centra města a plánují oživit náplavku

Zprávy z regionu

27.4.2023

Autor: red

V pátek 28. dubna 2023 startují Plavby Olomouc už 9. sezonu. Po dlouhých pěti letech se vracejí do samotného centra města, na nově vybudovanou náplavku.

Plavby Olomouc se po pěti letech z přístaviště "U vodníka" opět přesouvají do centra města. 

Foto: Plavby Olomouc

"Několikaletá pauza způsobená rekonstrukcí nábřeží spojená s budováním protipovodňových opatření a přípravy náplavky, byla dlouhá. Proto se moc těšíme na návrat do míst, kde to všechno kdysi začalo. Zase budeme blíže lidem, kteří, věřím, všechny naše služby rádi využívají," uvedl majitel Plaveb Olomouc, Šimon Pelikán.

Nástupní místo bude umístěno přímo na náplavce, mezi mosty Masarykova a u Bristolu. "Jeho součástí bude výhledově i malé zázemí s občerstvením a info pointem Plaveb Olomouc. Čekáme na konec května, kdy bude daný úsek zkolaudovaný," doplňuje Šimon Pelikán.

V červnu se naváže na kulturní program, který v rámci Plaveb Olomouc probíhal na nábřeží i v letech minulých, bude se jednat o menší koncerty, projekce, sportovní aktivity, dětský program a další. Nebude samozřejmě chybět ani každoročně pořádaný festival Řeka má duši. Cílem je nabídnout návštěvníkům náplavky různé způsoby trávení volného času v Olomouci. Oživení veřejného prostoru bude probíhat v souladu s pravidly náplavky, dodržováním nočního klidu, ohledu na přírodu a také další uživatele toku jako jsou veslaři a kanoisté.

Mimo plaveb lodí budou moci zájemci i nadále využívat OLOŠLAPY, služby budou propojeny novým stanovištěm na náplavce a umožní turistům a návštěvníkům snadný přesun, například na Olodvorek, který je situován v historickém centru, mimo řeku.

I nadále kromě veřejných plaveb nabízí služba plavby soukromé, školní výlety, zázemí pro firemní akce, rozlučky se svobodou i oslavy.