Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Piráti zastavili vítěznou sérii Mory. Ta na jejich ledě prohrála 3:4

Sport

9.12.2018

Autor: ČTK

Hokejisté Olomouce v Chomutově bohužel vítěznou sérii neprodloužili a po samostatných nájezdech prohráli 3:4. Pirátům stačilo proměnit jediný nájezd, Mora neproměnila ani jednou.

Foto: Jan Procházka

Piráti vstoupili do utkání aktivně, ale žádnou nadějnou akci si nevytvořili. Zahrozit tak mohla Olomouc. Střelu debutanta Matiaška ale stihl obránce Dietz z brankové čáry odpálit. Podobné štěstí měl Chomutov - Ostřížek trefil tyč. Na začátku druhé třetiny nejprve Jergl neuspěl v samostatném úniku a poté Mora nevyužila, i přes tlak v útočném pásmu, dvě po sobě jdoucí přesilovky. V 31. minutě otevřel skóre utkání ránou mezi betony brankáře Konráda obránce Knot. Domácí však vedli jen dvě minuty. Na Knotovu trefu odpověděl hned po buly Jaroměřský.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe Piráti. Růžička předložil puk Koblasovi, který se z dorážky nemýlil. Hned poté měli Kohouti možnost početní výhody, v té ale ujel Stránský a poslal Chomutov do dvougólového vedení. Mora se však nevzdala a podařilo se jí vyrovnat. Nejprve potrestal Petersovo zaváhání v rozehrávce Jergl a stejný hráč se podepsal i pod třetí gól Olomouce v 50. minutě. Zápas následně dospěl do prodloužení, které začalo ve vysokém tempu, ale Peters i Konrád předvedli důležité zákroky. Olomouc mohla rozhodnout v přesilové hře, čtvrtý gól ale nepřidala. Jergl bohužel trefil jen tyč. Vítěze zápasu tak určily samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Růžička.

Jan Tomajko po zápase uvedl: "Byl to vyrovnaný zápas, první třetina skončila 0:0, po druhé to bylo 1:1. V závěrečné třetině nám Chomutov odskočil na 1:3, musím pochválit kluky, kteří to nezabalili a stáli za vyrovnáním na 3:3. V prodloužení jsme měli přesilovku, ale nastřelili jsme jenom tyčky, bohužel. Chomutov byl šťastnější v nájezdech, takže mu gratuluji ke dvěma bodům. Pro nás je to určitě zisk."

Piráti Chomutov - HC Olomouc 4:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Dietz (Sklenář, Klima), 41. Koblasa (V. Růžička ml., T. Svoboda), 44. J. Stránský (Tomica), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 33. Jaroměřský (Nahodil), 48. Jergl (Ostřížek), 50. Jergl (Dujsík, Konrád)
Rozhodčí: Hejduk, T. Veselý - Malý, D. Klouček
Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0
Diváci: 3134

Chomutov: Peters - Dietz, Jank, Knot, Trefný, Valach, Štich - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - Stránský, Klima, Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - M. Svoboda, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný
Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Dujsík, Jaroměřský - Irgl, Strapáč, Burian - Ostřížek, J. Knotek, Laš - Jergl, Nahodil, Holec - Podlaha, Mráz, Matiaško. Trenéři: Tomajko a Moták