Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Palackého ulice je zprůjezdněna, stavební práce skončily o týden dřív

Zprávy z regionu

23.8.2019

Autor: red

Doprava na náměstí Hrdinů se vrací do obvyklého režimu, dneškem totiž končí také uzavírka pro automobily. Stavební práce na komunikaci v Palackého ulici, které navazovaly na opravu kolejových výhybek na náměstí Hrdinů, se podařilo ukončit o sedm dní dříve. Ve čtvrtek firma dokončila práce na vodorovném dopravním značení a začal úklid stavby.

Uzávěry už jsou minulostí. Na Palackého ulici se vrací provoz. Stavební práce byly dokončeny o týden dříve.

Foto: Archiv redakce

Kolaudace stavby proběhla v pátek 23. srpna a s ní skončila i veškerá dopravní omezení. Ta se ve finální fázi týkala ještě automobilové dopravy. Tramvaje se totiž na křižovatku vrátily podle plánu už 18. srpna.

Náročná oprava výhybek na náměstí Hrdinů a komunikace v ulici Palackého začala na konci června. Z důvodu opravy tramvajové trati byla pro veškerý provoz uzavřena ulice Palackého v křižovatce s ulicí Legionářskou, 8. května a třídou Svobody. Společná investice města a olomouckého dopravního podniku přišla na více než 20 milionů korun. "Hlavním důvodem oprav, které byly v režii města, byl špatný technický stav komunikace. Zejména část původní dlážděné vozovky již nevyhovovala aktuálnímu dopravnímu zatížení a časté předlažďování prodlužovalo životnost povrchu jen krátkodobě," objasnil náměstek primátora Martin Major.

V první fázi se opravovalo výhybkové rozvětvení tramvajové trati, ve druhé etapě, která měla původně trvat až do 30. srpna, prošla opravou komunikace a chodníky. Palackého ulice, v části od křižovatky až po tramvajové ostrůvky, má nyní nový povrch a také nově instalované obrubníkové uliční vpusti pro odvádění povrchové vody z vozovky, které zároveň snižují hluk z dopravního provozu.