Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V neděli už Palackého ulicí projedou tramvaje. Rekonstrukce křižovatky vstupuje do další fáze

Zprávy z regionu

16.8.2019

Autor: red

V neděli 18. srpna bude zcela obnoven tramvajový provoz na Palackého ulici. Důležitá dopravní křižovatka má za sebou první etapu rekonstrukce. Opravovalo se výhybkové rozvětvení i část vozovky v průjezdném profilu tramvajové trati. Autem tudy ale i nadále neprojedete. Uzavírka bude trvat do 30. srpna.

V místě zatím panuje čilý stavební ruch. Už v neděli by se na Palackého ulici měly vrátit tramvaje...

Foto: Redakce

"Počínaje 18. srpnem bude tramvajový provoz na Palackého ulici obnoven," potvrdila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová s tím, že práce běží podle plánu.

2. etapa oprav již za provozu tramvají
Ve druhé etapě, která potrvá až do 30. srpna, by měly probíhat dokončovací práce na komunikaci a dílčí předlažby chodníků.Tato etapa bude znamenat už jen uzavírku komunikace pro automobilovou dopravu. "Provozu tramvají se tyto práce již nedotknou," uvedl již v červnu předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaromír Machálek.

Dlážděná vozovka nevyhovuje současnému zatížení
Tramvajová trať v délce 120 metrů projde opravou v místě od středového křížení na náměstí Hrdinů až k přechodu pro pěší v ulici Palackého. Po rekonstrukci bude mít komunikace i kolejiště povrch z žulových kostek. Opravu podstoupí i stávající asfaltobetonový povrch od přechodu pro chodce až za tramvajové ostrůvky. Hlavním důvodem opravy komunikace je její špatný technický stav. Zejména část stávající dlážděné vozovky již nevyhovuje současnému zatížení silniční dopravou.

Nově předlážděná komunikace naváže na už provedené opravy tramvajového křížení a vozovky, které na křižovatce skončily v září roku 2017. V rámci současné investice budou v ulici nově instalované obrubníkové uliční vpusti, které nejenom odvedou povrchovou vodu z vozovky, ale zároveň sníží hluk ze silničního provozu.

Náklady na celkovou opravu si vyžádají více než 20 milionů korun.