Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoučtí judisté zabodovali na mistrovství republiky. Zachová obhájila titul

Sport

29.10.2018

Autor: asu

O víkendu proběhlo mistrovství republiky v kategorii dospělých mužů a žen v Jičíně. Olomoucká výprava zahrnovala Václava Kováře, Františka Šmehlíka, Renatu Zachovou, Karolínu Kubíčkovou, Šimona Filipce, Petra Zacha a Marka Švestku. Cinklo to celkem čtyřikrát, z toho jednou se jednalo o medaili nejcennější – zlatou.

Zleva (nahoře): Petr Zach, Franta Šmehlík, Karolína Kubíčková
Zleva (dole): Marek Švestka, Šimon Filipec, Václav Kovář, Renata Zachová, trenér Jiří Štěpán

Foto: Judo Foto Petřík

Vlevo: František Šmehlík, současný trenér mládeže v Olomouci, se umístil na bronzové pozici
Vpravo: Sourozenci Zachovi jsou velmi úspěšní sportovci.

Foto: Judo Foto Petřík

Václav Kovář v kategorii do 66 kg se i přes zdravotní handicap probojoval až do finále, kde byl poražen Davidem Vopatem a umístil se na zasloužené stříbrné pozici.

František Šmehlík bojoval v kategorii do 73 kg a dokázal obhájit medaili podruhé po sobě. Začátek startu byl sice obtížnější kvůli prohranému zápasu ve vyřazovacím kolem, ale v opravách předvedl skvělý výkon a probojoval se až k bronzu.

Renata Zachová taktéž obhájila medaili z loňska, a sice zlatou! Titulem Mistryně České republiky se v dospělé kategorii chlubí již po několikáté. Správně ještě patří do kategorie juniorek pod 21 let.

Karolína Kubíčková se představila ve stejné kategorii jako Zachová, a sice ve váze do 63 kg. Obě závodnice se potkaly ve vzájemném duelu v semifinále, které skončilo vítězstvím Zachové. Karolína tedy pokračovala do opravných zápasů, kde porazila všechny soupeřky na ippon, a vysloužila si bronzovou medaili.

Dále se mistrovství zúčastnil Šimon Filipec, který pouze o kousek prohrál o třetí místo, avšak šel se prát naplno a v zápasu nechal vše. Petr Zach se po vyhraném prvním kole utkal s Tomášem Binhákem z Liberce. Nad tím prohrál a pokračoval do oprav, avšak tam se již neprosadil. Své tomu dodalo i zranění, se kterými se Petr již delší dobu potýká. Posledním zúčastněným byl Marek Švestka. Ten byl odvážen do vyšší váhové kategorie do 90 kg. Hned v prvním kole narazil na Jakuba Červinku z Liberce, kterému však v polovině zápasu podlehl.