Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 16.8 °C

Olomoucku zařídil výhru poslední střelou Bailey

Sport

20.3.2024

Autor: Petr Pelíšek

Velké drama se šťastným koncem přinesla dohrávka 6. Kola nadstavby mezi basketbalisty BK REDSTONE Olomoucko a Ostravou. Domácí vyhráli 88:87 trojkou Baileyho necelé čtyři vteřiny před koncem, přestože ještě sedm minut před koncem prohrávali dvouciferným rozdílem.

Střelci na obou stranách se činili od první minuty tomu odpovídalo také průběžné skóre. Olomoucku se dlouho dařilo při střelbě z dálky a zaznamenalo hned šest trojek, Ostrava odpovídala koši Michala Svobody a Rhodese. V závěru desetiminutovky se domácí od svého protivníka dokázali odpoutat a po první čtvrtině vedli 26:20.

Po pauze se Nová huť rychle bodově přiblížila a v 15. minutě dokonce po rychlém brejku Majerčáka otočila skóre. Domácí rychle odpověděli šňůrou osmi bodů v řadě a od stavu 44:39 kontrolovali koncovku druhé periody, po které vedli 53:47, přestože nedokázali zastavit řádění Michala Svobody, autora poločasových 22 bodů.

Olomoucko na začátku třetí čtvrtiny podcenilo obranu a inkasovalo osm bodů v řadě. Po trojce Škrance dokonce prohrávala 54:60 ve 23. minutě, až pak přidala a snížila na rozdíl jediného bodu. Závěr desetiminutovky už ale opět patřil hostům, kteří měli přesnější mušku. Před závěrečnou pasáží utkání Hanáci prohrávali 68:76.

O tři minuty později Ostrava dokonce vedla 80:68, Olomoucko přesto dokázalo nápor soupeře zastavit. Snížilo až na 83:86 minutu a půl před koncem, při dohánění ztráty ale přišlo o McBrayera, který se po jednom z nájezdů zranil a musel předčasně odstoupit. Půl minuty před koncem upravil na 85:86 po samostatném nájezdu Townsend a drama vrcholilo. Majerčák po taktickém faulu proměnil jen jeden trestný hod a pak přišla velká chvíle Baileyho, který tři sekundy před koncem trojkou zajistil Olomoucku vítězství.

„Ostravě chyběl nejlepší střelec Madden, přesto hrála výborně a pořádně nás potrápila. Dařilo se jiným střelcům, měli jsme s tím problémy. Ale ukázalo se, že jsme mentálně silní. Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Vyrovnali jsme se i se zraněním hráčů během poslední čtvrtiny. Kluci to urvali, smekám před nimi,“ řekl Andy Hispher, trenér BK REDSTONE Olomoucko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Ordinace kardiologa a internisty - MUDr. Zdeněk Vomáčka

Katalog firem » Zdravotnictví » Interní ordinace a pracoviště

Provádíme diagnostiku a léčbu všech kardiologických a interních chorob za pomoci echokardiografie, tlakového Holtera, břišní sonografie a krevních odběrů.Návštěvu lze domluvit telefonicky ...