Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucko získalo nejlepšího rozehrávače ligy

Sport

30.6.2022

Autor: Petr Pelíšek

Minimálně příští dvě sezony budou basketbalisté BK Redstone Olomoucko spoléhat na služby nejlepšího rozehrávače minulého ročníku Kooperativa NBL Pedy Stamenkoviče, který přestoupil z kádru Královských Sokolů z Hradce Králové. V poslední sezoně srbský rozehrávač jako jediný hráč ligy překonal hranici osmi asistencí na zápas, o podobný kousek se pokusí i v novém působišti.

„Je to hodně zkušený basketbalista, který skvěle čte hru a umí dělat spoluhráče lepšími. Jeho přihrávky mají oči, současně je díky své předvídavosti platný na doskoku. Pro náš tým bude velkou posilou,“ vítá nového hráče v týmu sportovní manažer Olomoucka Michal Pekárek.

Stamenkovič je druhým nováčkem v kabině. Z Pardubic již dříve přišel Tomáš Tkadlec, nové smlouvy dosud jinak podepisovali hráči z minulé sestavy. Přestupem ostříleného rozehrávače ovšem změny v hanáckém výběru nekončí. „Něco je rozjednaného, díváme se také po zahraničních posilách, které v naší lize zatím nehráli,“ uvedl Pekárek.

Právě jeho zásluhou se přestup Stamenkoviče do Olomoucka povedl. „Už jsme se o něm bavili dříve. Musím přiznat, že jsem ale příliš nevěřil, že se to povede. Michal Pekárek odvedl výbornou práci,“ ocenil výsledek jednání generální manažer BK Redstone Libor Špunda.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

M.D. Original 1869

Katalog firem » Zábava, volný čas » Kluby

Vítejte v M.D.Original 1869. V naší restauraci naleznete příjemné nekuřácké posezení ve vkusně nově zařízeném konceptu M.D. Original 1869 s výborným pivem, domácí kuchyní a příjemnou ...