Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky jsou i přes ztrátu prvního setu dál stoprocentní. Porazily brněnské Šelmy

Sport

14.10.2018

Autor: ambo

Těžká zkouška čekala na volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc ve 3. kole domácí extraligy. Vysokoškolačky sice v Brně na palubovce ambiciózního nováčka, Šelem z týmu VK, ztratily první set v nové ligové sezoně, nakonec však dokázaly zvítězit 3:1 a nadále vládnou tabulce.

Ilustrační foto

Foto: Facebook VK UP Olomouc

Do prvního setu brněnského zápasu vstoupily lépe domácí hráčky, které zatlačily Olomouc servisem a tvořily si tak dobrou situaci pro obranu na síti (16:12). Vedení se Šelmám ještě podařilo navýšit (21:15), a koncovka první sady už byla jasně v režii domácích.

Druhé dějství naopak začaly lépe hostující volejbalistky. Nahrávačka Kubínová diktovala tempo hry a dobře útočící Hanačky nedokázal nováček zastavit (13:20). Díky dobrému servisu a bodovým blokům se pak sice domácí hráčky snažily o zvrat (18:22), ale rozjetý hostující tým si již nenechal výhru vzít.

V úvodu třetí části se oba týmy rvaly o každý bod. Diváci mohli sledovat dlouhé výměny, ale střídající Napolitano Šenková následně přitvrdila na servisu a domácí hráčky začaly dělat velké množství chyb (10:17). Na odpověď už Šelmy nenašly dost sil a zrodil se nejvýraznější výsledek celého utkání - 13:25.

Vysokoškolačky lépe vstoupily i do čtvrté sady, Brno ale jejich až tříbodový náskok smazalo a v polovině setu bylo opět vyrovnáno (15:15). K rozhodující zteči zavelela další olomoucká hráčka z lavičky Sokolová, po jejíž sérii na podání to rázem bylo 16:23. Univerzita Palackého získala čtvrtý set poměrem 25:18 a celý zápas 3:1.

"Byl to určitě pohledný zápas pro diváky. Domácí hráli velmi obětavě, dobře bránili jak na síti, tak v poli, riskovali na servisu a my jsme s tím měli ze začátku problém. Pak jsme se ale uklidnili a dokázali zvítězit," kvitoval olomoucký trenér Jiří Teplý. "Začali jsme výborně a plnili jsme to, co jsme si řekli. Tlačili jsme na podání, přihrávali jsmea útočili, ale soupeř si tady v průběhu utkání zvykl, získal převahu a dopadlo to tak, jak to dopadlo," řekl lodivod Brna Martin Gerža.

V pondělí měly vysokoškolačky narazit ve středoevropském MEVZA Cupu doma na slovenský Strabag VC Bratislava, zápas byl však pro nahuštěný program obou celků odložen na neurčito. Nejbližším utkáním Olomouce tak bude těžký ligový duel v Liberci proti tamní Dukle, který se uskuteční ve čtvrtek 18. října od 18 hodin.

VK Brno - VK UP Olomouc 1:3 (17, -21, -13, -18)
Rozhodčí: Grabovský, Dušek
Čas: 89 minut
Diváků: 160

VK Brno: Přibylová, Nováková, Janečková, Boulová, Matuszková, Beránková, libero Chlumská. Střídaly: P. Pospíšilová, A. Pospíšilová.

Olomouc: Kubínová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Strušková, libero Kovářová. Střídaly: Dedíková, Sokolová, Napolitano Šenková.

ambo

Reklama

Zmrzlinárium Café Centro

Katalog firem » Restaurace, stravování » Cukrárny

Zmrzliny pro Vás vyrábíme z těch nejkvalitnějších surovin, péčí a láskou. Můžete také ochutnat naše zmrzlinové pralinky, nanuky a dorty. Dále připravujeme pizzu - vyrábíme si své v...