Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké šachové léto je tu, odpoledne  je zahájí exhibice na Horním náměstí

Zprávy z regionu

31.7.2012

Autor: amb

Od zítřka až do příštího čtvrtku bude hanácká metropole hostit patnáctý ročník mezinárodního šachového festivalu Olomoucké šachové léto. Jeho velmi atraktivní zahájení je ovšem připraveno již na dnešní odpoledne, kdy se na Horním náměstí uskuteční simultánka na dvaceti stolech pro nejširší veřejnost.

Simultánku před radnicí dnes od 16 do 19 hodin odehraje český reprezentant a jednička domácího družstva Agentura 64 Vlastimil Babula. Po deseti letech tak na Horním náměstí bude chybět Sergej Movsesian, který se musí jako reprezentant Arménie zúčastnit turnaje ve švýcarském Bielu, jenž je pro arménskou reprezentaci povinnou přípravou na nadcházející šachovou olympiádu.
Samotný festival, který je největší šachovou akcí na Moravě, proběhne v prostorách Hotelu Flora a jeho slavnostní zahájení se uskuteční tento čtvrtek v 16 hodin. Šachy se zde ale začnou hrát již o den dříve, neboť zítra v 16 hodin budou zahájeny uzavřené mistrovské a velmistrovské turnaje.
Šachisté z celého světa odehrají během festivalu sedm turnajů. "V letošním roce uvidíme jeden velmistrovský a jeden mistrovský turnaj, Open Olomouc, turnaj seniorů, turnaj v rapid šachu, v bleskovém šachu a VIP turnaj přátel olomouckého šachu. Kvarteto uzavřených turnajů na jednom festivalu přitom jinde v Česku neuvidíte. Turnaj v rapid šachu a v bleskovém šachu bude současně i otevřeným přeborem Olomouckého kraje," prozradil organizátor Olomouckého šachového léta Jaroslav Fuksík.
Největším z turnajů bude podle jeho slov Open Olomouc, který je přístupný všem příznivcům královské hry z celého světa. Hraje se denně od 16 hodin. Slavnostní ukončení bude ve čtvrtek 9. srpna v 16 hodin. Vstup do všech prostor je zdarma.
Pořadatelé vyhověli i žádosti zrakově postižených šachistů a souběžně s Olomouckým šachovým létem se odehraje také mistrovství republiky zrakově postižených šachistů. To začne v sobotu v 16 hodin.
Do hlavních turnajů se přihlásilo 250 šachistů z dvaceti zemí světa. Tradičně silná je účast Slováků, Poláků, Rusů, Němců a Rakušanů. Nebudou chybět ani šachisté z Indie a Mongolska. Aby účastníci festivalu nehráli jen šachy, tak jsou pro ně a pro jejich doprovod připraveny i doprovodné akce, při kterých se budou moci seznámit s nejširším olomouckým okolím.

amb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941