Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké nejen shakespearovské léto diváky bavilo. Festival navštívilo přes 3700 lidí

Kultura

19.8.2019

Autor: red

Open-air festival Olomoucké "nejen" shakespearovské léto, který pořádalo už počtvrté Divadlo Tramtarie, se  letos rozrostl na jedenáctidenní akci, kde kromě večerních představení pro dospělé a pohádek pro děti nechyběl ani host v podobě Anety Langerové a smyčcového tria. Festival v nádherném prostředí parkánu Uměleckého centra Univerzity Palackého navštívilo přes 3700 diváků, většina představení sklidila potlesk ve stoje.

Foto: Andrea Simperová

Foto: Jan Procházka

"Festival se skvěle vydařil, jsme nadšení z vysoké návštěvnosti, ohlasy diváků byly úžasné, a přestože nám třikrát mírně pršelo, diváci vydrželi a všechno se perfektně povedlo," uvedla ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

 První dva večery patřily legendární inscenaci Kabaret nahatý Shakespeare, vyprodaný parkán se otřásal salvami smíchu. Ohlas sklidily také stand-up výstupy Herci Na ležáka, které Divadlo Tramtarie připravuje společně s činohrou Moravského divadla Olomouc.

Festival se nesl také ve znamení posledních uvedení. V komedii Po stopách něžného muže se naposledy v hlavní roli Matouše představil hostující herec Martin Dědoch. Divadlo také exkluzivně pro festival obnovilo komedii Druhý život Veroniky, která se tak na festivalu dočkala své derniéry. Velkolepé zakončení jedenáctidenního festivalu obstarala v neděli 18. srpna derniéra Anny Kareniny. "S inscenací jsme se rozloučili po více jak dvou letech uvádění a myslím, že takto krásnou derniéru pro zaplněný parkán si Anna Karenina rozhodně zasloužila," řekla Petra Němečková.

Hostem festivalu byla zpěvačka Aneta Langerová, která zahrála se svou kapelou a smyčcovým triem koncert Pod širou oblohou a vytvořila nádhernou magickou atmosféru.

Na festivalu nechyběly ani pohádky pro děti, Divadlo Tramtarie zahrálo pohádku O popleteném kouzelníkovi a pohádku O pračlovíčkovi, každou pohádku navštívilo téměř dvě stě diváků.

Festival podpořilo statutární město Olomouc a Olomoucký kraj.