Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Richie Kotzen, Djabe & Steve Hackett, žonglérská show, divadlo i výstavy. Olomoucké kulturní prázdniny nabídnou pestrý program

Zprávy z regionu

3.7.2019

Zuzana Doleželová

Divadlo pro děti, koncerty nejrůznějších žánrů, výstavy. Tradiční Olomoucké kulturní prázdniny odstartují již za pár dní a návštěvníkům opět nabídnou bohatý a pestrý program. Podívejte se.

OLOMOUCKÉ KULTURNÍ PRÁZDNINY

11. 7. 20:00 / RICHIE KOTZEN / Korunní pevnůstka
18. 7. 16:00 / SCIENCE SHOW PEVNOSTI POZNÁNÍ / U Terezské brány
18. 7. 19:30 / ZVA 12-28 BAND / SK/ U Terezské brány
25. 7. 16:00 / Cirkus Levitare / Žonglérská show / U Terezské brány
25. 7. 19:30 / TAK CO? / U Terezské brány
31. 7. 19:00 / Djabe & Steve Hackett (Genesis) | Dáša Ubrová Trio (předkapela) / Korunní pevnůstka 
8. 8. 19:30 / Black Tiger / U Terezské brány
15. 8. 16:00 / Terezka a kouzelné autíčko / Divadlo Tramtarie / U Terezské brány
15. 8. 19:30 / Jana Hubinská – šansony (SK) / U Terezské brány
22. 8. 19:30 / Katoda Olomouc / U Terezské brány
29. 8. 16:00 / Hugo z hor / Divadlo Tramtarie / Korunní pevnůstka
29. 8. 20:00 / Progres 2 / Korunní pevnůstka

KONCERTY

Richie Kotzen ovládne Korunní pevnůstku
Bezpochyby největším tahákem letošních Olomouckých kulturních prázdnin bude koncert Richieho Kotzena, který se uskuteční už 11. července ve 20:00 v areálu Korunní pevnůstky. Tento vynikající americký zpěvák, kytarista, skladatel a producent je známý především jako člen Poison, Mr. Big nebo rockové supergroup The Winery Dogs. Do Olomouce přijede po třech letech. Tehdy se místnímu publiku představil v rámci tour právě s již zmíněnou rockovou kapelou The Winery Dogs (Mike Portnoy, Billy Sheehan) a fanoušky si doslova podmanil. Nyní si v amfiteátru Korunní pevnůstky můžeme vychutnat jeho sólový koncert. "Richie není svázán žádnými hudebními styly ani smlouvami s nahrávacími společnostmi, protože si svoji muziku vydává sám. Mimořádně talentovaný hudebník, který za dva roky oslaví padesátku, miluje koncertní atmosféru," zve na zahajovací koncert festivalu Dušan Neumann z pořadatelské agentury Bounty Rock Cafe Promotion.

Vstupenky pořídíte v předprodeji za 650 korun, na místě pak za 750 korun. Více o Richiem Kotzenovi se dozvíte ZDE.

Djabe & Steve Hackett (Genesis)
Pomyslným středem Olomouckých kulturních prázdnin bude bezpochyby koncert renomované maďarské skupiny Djabe, která existuje už od roku 1995 a díky hudební originalitě a virtuozitě bývá hostem festivalů napříč hudebními žánry. V Olomouci se představí s britským zpěvákem, skladatelem, kytaristou a spoluzakladatelem legendárních Genesis Stevem Hackettem.

Koncert se koná 31. července od 20:30 (pozor, předkapela startuje už v 19:00) v areálu Korunní pevnůstky. Lístky stojí v předprodeji 499 korun, na místě zaplatíte 600 korun.

Tečka v podobě koncertu Progres 2
Tečku za Olomouckými kulturními prázdninami bude tvořit koncert brněnské kapely Progres 2. Tato rocková parta hraje od roku 1968 dodnes s přestávkami v letech 1971 až 1977 a 1990 až 1992. Původně skupina vystupovala pod názvem The Progress Organization (1968–1971), v roce 1977 nahrála jednu desku pod jménem Barnodaj. Od roku 1977 hraje již jako Progres 2 s výjimkou let 1987 až 1990, kdy používala název Progres-Pokrok. Lídrem kapely byl do roku 1990 bubeník Zdeněk Kluka, který jako jediný hudebník prošel všechna období a podílel se na všech albech. Od roku 1992, kdy skupina obnovila činnost, je kapelníkem kytarista Pavel Váně.

Koncert se odehraje v Korunní pevnůstce 29. srpna ve 20:00. Lístky pořídíte v předprodeji za 250 korun, na místě budou o 50 korun dražší. 

Další koncerty
Vedle výše zmíněných koncertů se můžeme těšit také na slovenskou kapelu ZVA 12-28 BAND, která na scéně působí už 29 let, na kapelu TAK CO?, jež hraje vlastní, autorský repertoár a jejich koncerty jsou vždy velkým zážitkem, na olomoucko-bruntálskou partu Black Tiger, na šansony Jany Hubinské či rockovou kapelu Katoda Olomouc.

Tyto koncerty se uskuteční u Terezské brány a vstupné na ně je dobrovolné.

DIVADLO

18. července od 16:00 se u Terezské brány uskuteční Science show Pevnosti poznání. Jejich show je vždy velkým tahákem zejména pro děti, ale bavit se budou i dospělí.

25. července opět v 16:00 se na stejném místě můžete těšit na moderního žongléra Jana Hlavsu a jeho vystoupení. Setkáte se se spoustou humoru, ukázkami mnoha žonglérských disciplín, nebezpečným žonglováním s noži i pochodněmi a balancováním předmětů šokujících velikostí na performerově obličeji. Show bude interaktivní. Vstupné je dobrovolné.

15. srpna od 16:00 ožije okolí Terezské brány divadlem pro děti. Tramtarie tu bude hrát oblíbenou pohádku Terezka a kouzelné autíčko. Malé Terezce se stane hrozná věc. Ztratí se na školkovém výletě. A co hůř, ztratí se spolu svou největší nekamarádkou Emou... Dobrodružství může vypuknout! Vstup je zdarma.

29. srpna v 16:00 se představí opět Divadlo Tramtarie, tentokrát to bude v Korunní pevnůstce a na programu bude pohádka Hugo z hor. Nabídne veselé vyprávění o tom, jaké to je, když k vám domů tatínek přiveze z polární výpravy Yettiho jménem Hugo...

Hugo z hor

Foto: Divadlo Tramtarie

VÝSTAVY

Již tradičně se v rámci Olomouckých kulturních prázdnin konají i výstavy. V Galerii Caesar si od 1. do 12. července můžete prohlédnout unikátní projekt studentů brněnské architektury. Projekt s názvem Re: Sitte je dnešní interpretací 120 let starého plánu, který stojí v základech urbanismu moderní Olomouce. Není jen námětem do diskuze o jednotlivých místech a tématech, jako jsou radnice či zimní stadion. Je i ucelenou vizí, jak mohou Olomoučané dokončit rozestavěnou okružní třídu. V širším smyslu je polemikou o možnostech a způsobech, jak může současný urbanismus navazovat na ten historický.

Od 16. července do 28. srpna budete moci rovněž v Galerii Caesar obdivovat vzpomínkovou výstavu na olomouckou umělkyni a pedagožku Janu Jemelkovou. Ta se ve své volné tvorbě zaměřovala na malířské a grafické ztvárnění motivů z historické Olomouce, zpracovávala rovněž náboženské motivy nebo hledala inspiraci v krásách přírody.

Veškeré informace k Olomouckým kulturním prázdninám naleznete na webu nebo na Facebooku.