Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Korunní pevnůstku v červenci ovládne Richie Kotzen

Kultura

9.1.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Korunní pevnůstka ožije 11. července super koncertem. Do Olomouce se chystá vynikající americký zpěvák, kytarista, skladatel a producent Richie Kotzen, známý především jako člen Poison, Mr. Big nebo rockové supergroup The Winery Dogs.

"Pro mne je hudba především živá prezentace, protože každý koncert a každá píseň je originální moment, nová zkušenost. I když akordy a melodie jsou stejné, pokaždé je koncert originálem," tvrdí fenomenální hudebník Richie Kotzen. Naposledy se olomouckému publiku představil před třemi lety v rámci tour s rockovou kapelou The Winery Dogs (Mike Portnoy, Billy Sheehan). Fanoušky si tehdy doslova podmanil. Nyní si v amfiteátru Korunní pevnůstky můžeme vychutnat jeho sólový koncert.

O muziku se začal zajímat v šesti letech, kdy každou volnou chvíli brnkal na kytaru nebo hrál na piano a s oblibou se přidával ke kapelám, které slyšel v rádiu. První album vydal v osmnácti letech. Byl například členem kapel Poison nebo Mr. Big. Od roku 2002, kdy založil nahrávací studio a produkční společnost, produkuje svoje desky sám. Jeho sólová dráha čítá více než dvacet alb, na nichž mohou fanoušci slyšet rock, hard rock, metal, ale také pop, blues nebo R&B. Jako sólový interpret spolupracoval s hudebními velikány, jako je například Gene Simmons z KISS (mimochodem právě tahle kapela byla Kotzenovým velkým vzorem), byl předskokanem The Rolling Stones na jejich tour po Japonsku v roce 2006. V prosinci oznámil nadcházející květnové turné s The Winery Dogs.

Koncert se uskuteční v amfiteátru Korunní pevnůstky 11. července od 20:00. Vstupné je 650 korun a lístky pořídíte v síti Ticketportal. Koncert pořádá BRC Promotion.