Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucké barokní slavnosti zvou na koncert La Passione. Proběhne už v sobotu na Klášterním Hradisku

Kultura

30.7.2021

Autor: red

Olomoucké barokní slavnosti v sobotu 31. července od 19:30 hodin na Klášterním Hradisku uvedou koncert s názvem La Passione. Jde o hudební fresku poskládanou z hudby na pašijové téma vycházející z libreta Pietra Metastasia, a to autorů barokem počínaje, až po raný romantismus.

Autoři jako např. Antonio Caldara, Nicolo Conti, Josef Mysliveček, Antonio Salieri zhudebnili text La passione di Jesu Cristo, který v průběhu dějin zůstal beze změny, avšak posluchači mohou vyslechnout, jak se kompoziční styl jednotlivých autorů měnil a vyvíjel. Koncert zazní v podání italského kontratenoristy Filippo Mineccia a polského ansámblu s historickými nástroji.

Soubor Arte dei Suonatori patří k nejvýznamnějším polským souborům orientujícím se na historicky poučenou interpretaci hudby. Soubor byl založen v roce 1993 Ewou a Aureliuszem Golinskymi. V České republice vystoupí Arte dei Suonatori vůbec poprvé.

Vstupenky na koncert je možné pořídit na webu festivalu nebo na místě před koncertem.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip