Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomoucká zoo znovu otevírá brány návštěvníkům! Za zvířátky se můžete vypravit už v pondělí

Zprávy z regionu

9.4.2021

red

Od pondělí 12. dubna se v celé České republice díky drobnému rozvolnění mohou opět otevřít zoologické zahrady. Vnitřní pavilony sice zůstanou ještě uzavřené, přesto se mají návštěvníci na co těšit. Konkrétně v olomoucké zoo na vás totiž kromě pestrého množství nejrůznějších nově narozených přírůstků čeká i zcela nový výběh pro rysy.

Během tohoto víkendu to bohužel ještě nejde, ale od pondělí může olomoucká zoo znovu otevřít. Provozní doba zůstane ve standardní podobě, tedy v rozmezí od dubna do srpna budou pokladny v provozu od 9:00 do 18:00 hodin s tím, že areál je třeba opustit do dvou hodin od uzavření pokladen. Vnitřní pavilony zatím zůstanou dle nařízení vlády uzavřené, přesto se mají návštěvníci na co těšit i ve venkovním areálu. V posledních týdnech zoo přivítala velké množství mláďat a před měsícem představila zcela nový výběh pro rysy, díky kterému lidé tyto šelmy mnohem lépe uvidí. Pro děti pak bude v provozu během dubna Lanáček pouze o víkendech, od května jej bude možné navštívit denně. Oblíbeným vláčkem se zatím svezete také pouze o víkendech.

Jak to bude s nákupem vstupenek, kapacitou návštěvníků v areálu a dodržováním nezbytných opatření se zoo snaží návštěvníkům zodpovědět v následujících bodech:

Zoo zodpovídá nejčastější dotazy

  • Jakým způsobem lze zakoupit vstupenku?
    Vstupenky lze zakoupit v běžném režimu. Buď prostřednictvím online systému, nebo na místě na pokladnách.
  • Je potřeba rezervace, aby se na návštěvníky tak říkajíc "dostalo"?
    Není. Rezervace nevytváříme.
  • Kolik lidí podle vydaného opatření může zoo pojmout?
    V rámci nařízení může být využito nejvýše 20 % kapacity z maximálního možného počtu návštěvníků v jeden čas. Takže v jeden okamžik může být v zoo maximálně do 3000 návštěvníků.
  • Jakým systémem tomuto nařízení dostojíte?
    Denní prodej vstupenek je monitorován online.
  • Co nastane, když se bude kapacita chýlit ke svému vyčerpání?
    V případě potřeby bude systém regulován. Pakliže vezmeme v potaz maximální kapacitu našeho areálu a zohledníme návštěvnost tohoto období v letech minulých, jakož i jiné současné faktory, není předpoklad překročení tohoto limitu.
  • A pokud by se i tak stalo?
    Pokud ano, dojde k regulaci prostřednictvím strážní služby. Návštěvníci se do zoo dostanou, ale ve špičkách budou muset chvíli počkat, až se uvolní kapacita. Jedná se především o víkendy s pěkným počasím.
  • Co tedy doporučujete návštěvníkům?
    Aby o víkendu směřovali svůj příchod buď do časně dopoledních, nebo až odpoledních hodin.
  • Jaké služby budou pro návštěvníky v provozu?
    Lanáček bude v provozu během dubna o víkendech, od května denně. Vláček bude jezdit o víkendu. Suvenýry Zoo Olomouc lze zakoupit v čase provozu pokladen denně.
  • Jaká jsou pravidla pro gastroprovozovny?
    Provozovny otevřeny, řídí se vydanými nařízeními Ministerstva zdravotnictví pro provozovny gastra v obecné rovině. Žádné speciální nařízení pro zoo vydáno nebylo.
  • Budou v areálu otevřené toalety?
    Ano.
  • Co je potřeba v areálu dodržovat?
    2 m rozestupy, dezinfekci rukou a nošení respirátorů. Ve venkovním areálu je umístěno 22 stojanů s dezinfekcí.