Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc s přehledem, Šternberk neměl šanci

Sport

12.1.2020

V závěrečném kole dlouhodobé části extraligy hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc poslední tým tabulky Přerov. Vysokoškolačky úlohu favorita bez větších potíží zvládly a zdolaly regionálního rivala 3:0. Sokol Šternberk se představil v Ostravě a nenavázal na čtyři předchozí ligové výhry, když si tentokrát nepřipsal ani jeden set.

První tři výměny v olomoucké hale sice patřily poslednímu celku tabulky, poté už ale zápas probíhal podle papírových předpokladů. Univerzita Palackého získala rozhodující převahu v úvodním setu při servisu Burbeljukové (12:7) a i přes občasné výpadky (14:12) zvítězila hladce 25:17.

Začátek druhého dějství přinesl několik divokých bodových přestřelek (4:1, 4:5, 10:6), ve vedení se pak ale usadil domácí celek, jenž už si je nenechal vzít - 25:21 a 2:0.

Třetí sada již ctila předzápasové prognózy. Vysokoškolačky vedly 7:1 a 11:3, nechaly sice protivníka snížit na 13:10, nakonec ale dovolily Přerovu uhrát pouhých patnáct výměn. Obhájce titulu vyprovodil Přerov za 66 minut hry 3:0.

„Zápas dopadl podle očekávání. Vzhledem k několika zraněním a souběhu s juniorskou soutěží jsem měl jen deset hráček do pole. Přestože jsme nemohli domácím konkurovat, jsem rád za aspoň dva slušné sety,“ konstatoval šéf přerovské lavičky Radim Vlček.

„Z naší strany povinné vítězství. Nejsem ale vůbec spokojený s průběhem druhého setu, v němž jsme soupeři darovali vlastními chybami minimálně patnáct bodů. Co mě naopak těší, je to, že zahraniční posily Burbeljuková a Kazačenková opět získávají formu,“ kvitoval domácí kouč Petr Zapletal.

Cestu nadstavbovou částí extraligy zahájí jeho svěřenkyně v sobotu 18. ledna v domácí hale od 17 proti předposlednímu Frýdku-Místku.

VK UP Olomouc3:0Volejbal Přerov Precheza
(17, 21, 15)
Rozhodčí:Dmejchal, Peloušek
Čas:66
Diváků:350
Sestava VK UP Olomouc:Dudová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská
Libero:Stavinohová
Střídání:Burbeljuková, Kazačenková, Ambrožová
Sestava Volejbal Přerov Precheza:Šádková, Oestreichová, Zatloukalová, Kukučová, Davisová, Tinklová
Libero:Vaňková
Střídání:Řihošková, Kotlabová

Vstup do prvního setu se lépe vydařil Ostravě a za stavu 7:4 si vyžádal šternberský trenér oddechový čas. Po timeoutu se hostům podařilo dotáhnout až na 8:7, ale malý rozdíl ve skóre domácí tým nakopl, takže opět získal větší náskok (11:8, 15:11, 18:15). Hráčky Sokola se ovšem nevzdávaly a přiblížily se soupeři na 18:17 a pak ještě na 21:20 a dokonce 22:22. Samotná koncovka už ale patřila Ostravě.

V druhém setu se domácím volejbalistkám podařilo hned na počátku dostat do vedení a Šternberk se jen marně snažil náskok korigovat (5:1, 11:5, 16:7, 19:8). Domácí trenér si mohl dovolit prostřídat většinu základní sestavy a ostravské hráčky s přehledem získaly druhý set.

Ve třetím setu pokračovala demolice Šternberku (4:0, 8:1, 13:2, 14:4, 22:5). Domácí celek svému soupeři nedal v podstatě žádnou šanci a v zápase s velkým přehledem zvítězil, když Sokol v posledním dějství uhrál pouhých šest míčů.

„Po úspěšné vítězné zápasové sérii se na nás soupeř připravil o dost víc. První set byl kvalitně odehraný, ale od druhého domácí eliminovali především naše blokařky na útoku díky velice kvalitnímu servisu. Než jsme se vzpamatovali, byl konec. Nyní máme více než týden, abychom se připravili na stejného a hodně kvalitního soupeře,“ řekl šternberský lodivod Jan Drešl.

„Dnes to byl koncentrovaný týmový výkon založený na agresivitě v útoku i v obraně. Děkujeme fanouškům za perfektní atmosféru,“ hodnotil trenér Ostravy Zdeněk Pommer.

Extraligovou nadstavbu zahájí Šternberanky trochu paradoxně v sobotu 18. ledna v 17 hodin opět na palubovce Ostravy.

TJ Ostrava3:0TJ Sokol Šternberk
(22, 14, 6)
Rozhodčí:Grabovský, Kubinec
Čas:64
Diváků:250
Sestava TJ Ostrava:Kojdová, Kalusková, Faltínová, Žarnovická, Zemanová, Kašparová
Libero:Chevalierová
Střídání:Pospíšilová, Nečasová, Wanczyková, Žolnerčíková, Adamčíková
Sestava TJ Sokol Šternberk:Sifferlenová, Kofieová, Šmídová, Schandlová, Kneiflová, Karabinovičová
Libero:Zilbermanová
Střídání:Meidlová, Gogová
Reklama

Ann jewels

Katalog firem » Obchod » Ezoterika, minerály

V naší prodejně si můžete vybrat z více jak 100 druhů kuličkových či zlomkových minerálů a to ze stále více populárních náramků, náhrdelníků či náušnic. Vybírat můžete i ze spo...