Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc přijde o Kavárnu POTMĚ. O náhradním termínu se jedná

Zprávy z regionu

11.3.2020

Autor: Zuzana Doleželová

Opatření, která vyhlásila v úterý dopoledne vláda, se dotknou i plánované Kavárny POTMĚ, jež měla být součástí festivalu Prix Bohemia Radio, který byl přesunut na podzim. Unikátní kavárna je plně zatemněná a obsluhují v ní zrakově postižení. Lidé si v ní mohou vychutnat nejen kávu, čaj, ale také pivo a nealkoholické nápoje, navíc svou návštěvou přispějí na dobrou věc. Zda bude kavárna součástí náhradního termínu festivalu, zatím není jasné.

Obrázek

Foto: Facebook události

Unikátní koncept zatemněné kavárny funguje již od roku 2006. Projekt návštěvníkům přibližuje  život nevidomých a představuje je v roli obsluhujících. Výtěžek ze vstupného a z prodaných nápojů putuje na konto Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá těžce zrakově postiženým dětem a dospělým.

Kavárna nedávno získala novou podobu. Modulární systém tak nahradí zatemněný autobus, který dosud křižoval města po celé České republice. Poprvé se v jiném kabátě návštěvníkům otevřela v červnu v Praze. V Olomouci na Horním náměstí se měla představit od 28. března do 2. dubna v rámci festivalu Prix Bohemia Radio. 

"Moc nás mrzí, že se na Prix Bohemia Radio teď v březnu nepodíváme. V současné chvíli řešíme, zda budeme součástí náhradního termínu festivalu, který je předběžně naplánován na podzim," uvedli organizátoři.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip