Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc: město květin. Do soutěže o nejkrásnější květinovou výzdobu se můžete zapojit i vy

Zprávy z regionu

7.5.2021

Autor: red

Nejen záhony v ulicích a rozkvetlé parky mohou být ozdobou Olomouce. Jako město květin by Olomouc měly krášlit i nazdobená okna, balkony a průčelí domů. Do květinové výzdoby se teď mohou nově zapojit Olomoučané. V jejich tvoření je radnice hodlá inspirovat novou Soutěží o nejkrásnější květinovou výzdobu. Slibuje nejen krásnější město, ale i atraktivní ceny pro vítěze.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Už několik sezón se město snaží o to, aby veřejnému prostoru v sezóně dominovala květinová výzdoba. Chceme teď motivovat lidi k tomu, aby se i oni sami snažili podtrhnout krásu města. Proto jsme připravili soutěž, která nabízí i velmi zajímavé ceny," vysvětluje primátor Mirek Žbánek.

Do soutěže se může přihlásit každý občan starší osmnácti let, který je majitelem či uživatelem domu, bytu nebo provozovny v Olomouci. "Soutěžící vyzdobí fasádu, případně průčelí domu, okenní parapety nebo balkony živými okrasnými rostlinami," popisuje základní pravidla náměstkyně primátora Markéta Záleská a dodává, že hodnotit se budou také upravená prostranství před vchodem do domu a vnitrobloky. Ceny budou vyhlášeny ve čtyřech kategoriích.

V hodnotící komisi usednou zástupci města spolu s odborníky. Oceněné čekají nejen velmi lákavé ceny, jako například dárkové poukazy na nákup v hobby marketu (vítěz získá poukaz v hodnotě tři tisíce korun), ale i slavnostní vyhlášení v rámci podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. "Porota bude hodnotit zejména celkový vzhled a nápaditost, kombinace barev, použitý sortiment rostlin a estetický dojem výzdoby," upřesňuje Markéta Záleská.

Termín pro podání přihlášek je od 10. května 2021 do 15. září 2021 elektronicky na mailové adrese mmol.ocks@olomouc.eu (do předmětu zprávy uveďte "Květinová výzdoba v Olomouci 2021") nebo prostřednictvím webového formuláře. Přihlášku je možné také zaslat poštou na adresu Statutární město Olomouc, Horní náměstí č. p. 583, 779 11 Olomouc. Obálku označte "Květinová výzdoba v Olomouci 2021". K přihláškám přiložte autorské fotografie výzdoby.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941