Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc má vicemistra a 2. vícemistryni Evropy v capoeiře 

Sport

14.11.2013

Autor: barsi

Olomoucký klub Vem Camará Capoeira - Olomouc o.s se zúčastnil 10. listopadu Mistrovství Evropy v Komárně a odvezl si hned dva tituly Zuzana Bordováčová svým uměním vybojovala bronz, Ondřej Novák si odvezl stříbro.

Tato událost byla spojena s třídenním seminářem, kterého se zúčastnilo přes 100 capoeiristů z celé Evropy. V kategorii A (modrý, modro-zelený, zelený a zeleno-fialový pásek) první místo obsadil domácí trenér Tomáš Vu Thanh (graduado Latino), na 3. příčku vystoupal Jan Hovorka (graduado Rato) z Prahy a stříbro pro Olomouc vybojoval Olomoucky trenér Ondřej Novák (graduado Girafa). V kategorii B (žluto-oranžový, oranžový a oranžovo-modrý) se umístil na 19.-21. místě Milan Korba, jeho mladšímu bratrovi Matějovi Korbovi se podařilo probojovat až na 13. místo, kdy prohrál v rozstřelu o postup do nejlepší dvanáctky. Miroslav Grohmann obsadil 9. příčku a jen těsně mu unikl postup do semifinále. Největší úspěch v této kategorii zaznamenala Zuzana Bordováčová, která uzavírala trio nejlepších a odvezla si domů bronz. První místo vybojovala Alice Avci z Liberce a druhý byl Petr Kokošek z nedaleké Opavy. V kategorii C (šedý, šedo-žlutý a žlutý pásek) měl Olomouc jen jedno želízko v ohni a to mladou nadějnou závodnici Lucii Kubákovou, pro kterou to byly první závody a která nakonec pro Olomouc vybojovala krásné 16. místo. První místo a zlatá medaile putovala zásluhou Elišky Hancové do Mladé Boleslavi a stříbro díky Adamovi Ansorge do nedalekého Liberce. 

Závěrečná slova Olomouckého trenéra Ondřeje Nováka: "Jsem velmi hrdý na své žáky, neboť podali výborné výkony a skvěle reprezentovali jak Českou republiku, svůj capoeiristický klub, tak hlavně naše město Olomouc. Doufám, že to pro ně bude motivace do budoucna a že se sbírka rozroste o další cenné kovy. Dále bych chtěl všechny příznivce capoeiry, ale i širokou veřejnost pozvat na MČR v capoeiře, které se bude konat 20. dubna právě u nás v Olomouci!" Bližší informace naleznete již brzy na webových stránkách: www.olomouc.vemcamara.com .

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941