Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc čekají přes prázdniny dopravní změny a uzavírky

Zprávy z regionu

3.7.2020

Autor: red

Letní prázdniny jsou pravidelně ve znamení velkých investic a oprav na silnicích. I letos k nim investoři využívají období měsíců července a srpna, kdy jsou komunikace na území města dopravou méně zatížené. Olomouc tak i o letošních prázdninových měsících čekají dopravní změny a uzavírky.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

Nejen, že řidiče jezdící pravidelně směrem na Přerov bude přes celé prázdniny čekat oprava povrchu vozovky mezi Olomoucí a Krčmaní a s tím spojené dopravní komplikace, obrnit trpělivostí se budou muset také řidiči ve městě. Dopravní uzavírky na území města Olomouce budou rozděleny do tří etap:

Od 7. 7. do 11. 8. 2020 bude z důvodu výstavby elektrifikace trati ČD Olomouc - Uničov uzavřena silnice II/448 ulice U Podjezdu. Průjezdná zůstane pouze pro autobusy IDSOK a DPMO. Ostatní provoz bude veden objízdnou trasou po ul. Pavlovická, Divišova, Hodolanská, Velkomoravská, Holická a Wittgensteinova v obou směrech. Investici realizuje SŽDC.

Od 13. 7. do 21. 8. 2020 bude uzavřena třída Svobody ve směru od tržnice v místě tramvajové zastávky na náměstí Národních hrdinů. Výjimku v průjezdu budou mít autobusy MHD. Důvodem je oprava tramvajového nástupního ostrůvku a dlažby přilehlé části komunikace.
Objízdná trasa bude vedena ulicemi Havlíčkova, Krapkova, Palackého pro směr do centra, pro směr Mohelnice, Konice bude objízdná trasa vedena ul. Havlíčkovou, Wolkerovou, Štítného na ul. Foerstrovu. Ve směru k tržnici bude provoz veden bez omezení. Opravu realizuje město Olomouc a je plánována tak, aby proběhla v době výluky tramvajového provozu na ul. 8. května.

Od 13. 7. do 19. 7. 2020 bude úplně uzavřena ul. Schweitzerova v úseku Polská - Ibsenova mimo bus IDSOK a DPMO. Důvodem uzavírky jsou práce na autobusové zastávce ve směru Povel. Objízdná trasa pro ostatní dopravu bude vedena ulicí Polská, Rooseveltova, Velkomoravská a Schweitzerova v obou směrech. Opravuje uskutečňuje město Olomouc.

Reklama

Konzervatoř Evangelické akademie

Katalog firem » Kultura a umění » Umělecké školy

Konzervatoř Evangelické akademie byla založena v roce 1990. Myšlenka vedoucí k založení konzervatoře, která by navázala na přerušenou kontinuitu církevního hudebního školství a vzdělá...