Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Olomouc bude mít moderní multifunkční halu

Zprávy z regionu

27.6.2007

Autor: Jan Procházka

Nejpozději do konce funkčního období by chtělo město pod vedením primátora Martina Novotného začít stavět multifunkční halu. Měla by vzniknout přestavbou stávajícího Zimního stadionu.

„Hala by měla sloužit nejen ke sportovním účelům,“ uvedl dnes primátor Martin Novotný, „ale i ke koncertům vážné i populární hudby, různým přehlídkám nebo zábavným show.“ Město počítá i s využitím pro tréninkové účely sportovců a to nejen hokejistů: „Počítáme s využitím haly pro více než deset druhů různých sportů,“ upřesnil Novotný. S kapacitou 6563 míst v hledišti by tak Olomouc měla skutečně důstojný stánek na evropské úrovni. Město plánuje v areálu vybudovat i zázemí v podobě restaurací, rychlých občerstvení a barů. Rekonstrukce se bude týkat i malé haly, kde by měla vzniknout tělocvična se zhruba dvěma stovkami míst pro diváky.

Rekonstrukce se bude týkat i blízkého okolí. V areálu bude vybudováno podzemní i nadzemní parkoviště s novým příjezdem. Hlavní vstup do haly pak bude z prostoru vedle Slovanského domu. Obyvatelé přilehlé vilkové čtvrti se podle Novotného nemusejí obávat zvýšené hlučnosti, neboť návrh počítá i s vybudováním protihlukové stěny. „Myslelo se i na to, aby nová hala nezastiňovala sousední Plavecký bazén a s touto podmínkou byla i projektována,“ vysvětlil primátor.

„Projektová část materiálu je hotová, během září by měl proběhnout výpočet investičních nákladů a potom bude vytvořen model financování projektu,“ upřesnil Novotný. Paralelně probíhají také jednání o majetkoprávních záležitostech.

Kdy bude hala hotová nechtěl primátor odhadovat. „Byli bychom rádi, kdyby na konci našeho funkčního období, tedy v roce 2010, byla stavba už rozestavěná,“ řekl optimisticky Novotný.

Jan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Reklama

KAŠPÁRKOVA ŘÍŠE - LOUTKOVÉ DIVADLO (Slovanský dům)

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Kašpárkova říše je divadlo amatérské, s více než osmdesátiletou tradicí. Členové souboru si loutky a dekorace sami tyké vyrábějí, rádi mezi sebou uvítají i další zájemce o tohoto pě...