UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!
Odpudiví nebo kouzelní? Pevnost poznání přiblíží svět plazů, obojživelníků a bezobratlých živočichů
O víkendu 6. a 7. dubna bude v Pevnosti poznání k vidění na pět desítek nejrůznějších druhů bezobratlých, plazů a obojživelníků včetně chovných kolonií světlušek. Akce s názvem Odpudiví nebo kouzelní je určena pro širokou veřejnost a je zdarma v rámci běžného vstupného.
Vedle ukázek živých zvířat (mimo jiné také několika druhů švábů, štírů či sklípkanů) představí entomologové sbírky zaměřené na druhovou pestrost brouků. Tyto sbírky obsahují například čeledi, které jsou na Zemi více než 300 milionů let, největší brouky na světě nebo brouky v jantaru starém 99 milionů let.
"Největším lákadlem pak budou chovné kolonie světlušky větší, které jsou součástí univerzitního výzkumu. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet také prosívání zeminy nebo různé metody sběru a lovu hmyzu," dodává Roman Chvátal, programový ředitel Pevnosti poznání – Centra popularizace Přírodovědecké fakulty UP.
Odborníci z České společnosti pro ochranu netopýrů navíc seznámí veřejnost s jedinými létajícími savci a smyslem jejich ochrany. Kromě zvířat se mohou návštěvníci těšit také na vědecko-expediční přednášky a doprovodný program v laboratoři, vědecké dílně i interaktivních expozicích.
Podrobné informace o víkendové akci se dočtete tady →
Přednášky pro veřejnost
sobota 6. 4. / 14:00 / Za přírodními krásami Peloponésu (Mgr. Pavel Javůrek)
sobota 6. 4. / 15:30 / Záhadný svět entomologie: Pozoruhodný život na Nové Guineji (Mgr. Michal Motyka, Ph.D., Mgr. Dominik Kusý)
neděle 7. 4. / 14:00 / Vietnam křížem krážem (Mgr. Richard Kabelka)
neděle 7. 4. / 15:30 / Vyprahlý svět Izraele a Jordánska (Mgr. Richard Kabelka)
Mr. Poke - Olomouc
Katalog firem » Restaurace, stravování » Rozvoz jídel
I ve fastfoodu můžete jíst zdravě. Sushi Burrito? Poké Bowl? Salát? Náš sortiment postupně rozšiřujeme, abychom uspokojili všechny milovníky zdravých, chutných a čerstvých jídel.