Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Obrňte se trpělivostí! Wolkerova ulice se na měsíc uzavře pro veškerou dopravu

Zprávy z regionu

2.11.2019

Autor: red

Nejen řidiči, ale i cestující využívající MHD směrem na Novou Ulici se musí obrnit trpělivostí. Od pondělí 4. listopadu až do 9. prosince bude Wolkerova ulice uzavřená pro veškerou dopravu. Důvodem je oprava křížení tramvajové a železniční trati.

V průběhu uzavírky neprojedete ani ulicí Štítného...

Foto: Google maps

Úplná uzavírka pro silniční i tramvajovou dopravu proběhne z důvodu opravy křížení tramvajové a železniční trati v ulici Wolkerova. V rámci výluky provede Správa železniční dopravní cesty výměnu kolejového křížení tramvajové a železniční trati v místě železničního přejezdu. Z toho důvodu budou muset řidiči využít objízdnou trasu. Ta bude na příjezdu od Brna vedena z ul. Brněnské na ul. Albertovu, Foerstrovu, vpravo na tř. Míru, Litovelskou, Palackého a na tř. Svobody. V opačném směru z tř. Svobody vlevo do ul. Palackého, Litovelské, tř. Míru, vlevo na Foerstrovu, Albertovu a Brněnskou. Ulice Štítného bude rovněž uzavřena (s výjimkou dopravní obsluhy a náhradní dopravy MHD).

Tramvajová doprava bude v úseku Nová Ulice – Okresní soud zcela vyloučena, linky č. 1, 4, 6 a U nebudou v době uzavírky provozovány. Linky č. 1 a 4 budou nahrazeny kombinovanými linkami s označením X1/4 (vedena po trase Fibichova – Tržnice – Náměstí Republiky – Pavlovičky) a s označením X4/1 (vedena po trase Pavlovičky – Náměstí Republiky – Tržnice – Fibichova). 

Náhradní autobusová doprava bude vedena z Náměstí Hrdinů na Novou Ulici výlukovými autobusy X, které pojedou z Výstaviště Flora k Fakultní nemocnici přes ulice Wolkerova, Štítného, Albertova, Brněnská. Zastávka Wolkerova nebude v době výluky obsluhována.

Noční spoj linky 52 mezi zastávkami Fakultní nemocnice a Výstaviště Flora bude veden po stejné objízdné trase, tedy ulicemi Brněnská, Albertova, Štítného a Wolkerova. Zastávka Wolkerova rovněž nebude linkou č. 52 obsluhována.

Veškeré informace o provozu linek MHD v době výluky i aktuální výlukové jízdní řády naleznete na webu dopravního podniku →