Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

O víkendu proběhne Fimfárum - festival tvořivosti a fantazie lidí s postižením i bez

Tipy a názory

15.9.2021

Autor: red

Od pátku 17. září do soboty 18. září se uskuteční 24. ročník festivalu tvořivosti a fantazie lidí s postižením i bez FIMFÁRUM, který pořádá SPOLU Olomouc, z.ú. ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Olomouc. Akce se uskuteční v prostorách DDM Olomouc a v Bezručových sadech a blízkém okolí.

Foto: archiv pořadatele

Slavnostní zahájení festivalu, jehož cílem je vytvoření prostoru pro potkávání a vzájemné poznávání se lidí s postižením i bez, se uskuteční v pátek v 16:00 hodin u altánu v Bezručových sadech. Od 15 do 17 hodin budou otevřeny tvořivé dílny a k poslechu bude u altánu hrát smyčcové kvarteto Desiqual quartet. Motto letošního festivalu plného tvořivých aktivit a zábavy, který inspirovala Amerika, zní: "Sever, jih i střed - prozkoumáme nový svět."

V sobotu budou tvořivé dílny pro širokou veřejnost otevřeny od 9:30 do 18:00 hodin v Bezručových sadech, areálu DDM Olomouc na tř. 17. listopadu a v Kateřinské 10. "Pro návštěvníky budou připraveny dílny inspirované americkým kontinentem, ve kterých si budou moci vyrobit lapače snů, chřestidla, indiánské čelenky, vlastní odznaky, vyzkoušet si "indiánské" líčení, vytvořit vysypávané obrazy, vyzkoušet si společný tanec v latinskoamerických rytmech a setkat se s dalšími aktivitami inspirovanými americkým kontinentem," uvedla koordinátorka festivalu Hana Nepejchalová. V rámci doprovodného programu si můžete v pátek vyzkoušet žonglování a v pátek i v sobotu házení sekyrou.

Podrobný program festivalu s uvedením všech festivalových dílen je zveřejněn na www.spoluolomouc.cz a v prostorách DDM Olomouc.

Reklama

EUC Klinika Brno, s.r.o. - pracoviště Olomouc

Katalog firem » Zdravotnictví » Mamografie

Mamologické screeningové centrum EUC Klinika - pracoviště Olomouc se přestěhovalo z polikliniky SPEA na novou adresu Na Šibeníku 1, kam můžete pohodlně dojet MHD, ale také bezplatně parkovat p...