Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nylon Jail vydávají silný příběhový videoklip k písni Man Like You

Kultura

28.11.2022

Autor: Jan Procházka

Olomoucká kapela Nylon Jail započala novou etapu vydáním singlu Man Like You na streamovacích službách, teď k němu vypustili i videoklip, který jako již tradičně vytvořil jejich dvorní režisér Vít Hradil.

V klipu si hlavní roli zahrála známá olomucká postava Ferdinand Polakovič, který zde představuje muže, jehož život je velmi na hraně a vyrovnává se nejen se svojí minulostí, ale také se smiřuje se ztrátou svojí životní lásky. Je evidentní, že ve svém životě udělal několik chyb. 

„Jde o situaci, kdy člověk nacházející se téměř na okraji společnosti po nejednoduchém životním příběhu řeší svojí existenciální záležitosti až dojde k tomu, že prodá svojí vzácnou relikvii po své životní lásce. Nevíme, jestli ho tato žena opustila nebo zemřela a zůstává to zahaleno tajemstvím. Tuto pro něj vzácnou památku prodá nevěstce v baru, aby s ním ulehla, což je v klipu zobrazeno tancem a tím tak v sobě hlavní hrdina ukončil letité vzpomínky na svoji milovanou. Jako mnoho mužů se s touto situací vyrovnává za pomocí alkoholu na baru ať už osamoceně, mezi přáteli nebo náhodnými návštěvníky. V závěru klipu pak přichází katarze v tanci po příchodu z onoho baru..” popisuje příběh videoklipu frontman Nylon Jail Jiří Jirák.

Videoklip vznikal během dvouufázového natáčení v Olomouci v jednom umělecko filosofickém bytě a taky v biliard klubu v Riegrově ulici. Nylon Jail slibují další videosingly ještě před vydáním nového alba. 

Nylon Jail před týdnem singl symbolicky pokřtili v téměř vyprodaném olomouckém Jazz Tibet Clubu a nyní se chystají na avizované vydání desky a následné turné.