Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nepřehledná situace, nebezpečí pro chodce. Dopravu v Droždíně by měl vyřešit nový kruhový objezd

Zprávy z regionu

26.2.2020

Autor: red

Město Olomouc a Správa silnic Olomouckého kraje uzavírá smlouvu o společném zadání na stavbu okružní křižovatky v Droždíně. Nové řešení křižovatky povede k vyšší bezpečnosti chodců a ke zklidnění dopravy. Uzavření smlouvy schválili olomoučtí radní.

Foto: google.com/maps

"Aby stavba kruhového objezdu mohla probíhat ve spolupráci města a kraje, je třeba uzavřít smlouvu o společném zadávání veřejných zakázek. Upraví smluvní vztahy, práva a povinnosti obou zadavatelů," vysvětlil primátor Mirek Žbánek a dodal: "Zatímco kraj bude jako vlastník komunikace řešit samotnou stavbu kruhového objezdu, město provede výstavbu přechodů, chodníků, veřejného osvětlení a úpravy autobusové zastávky.

Nová okružní křižovatka, která vznikne v blízkosti základní školy, zvýší bezpečnost chodců a přispěje ke zklidnění dopravy. Doprava v této lokalitě totiž trápí zdejší obyvatele už delší dobu. Kruhový objezd nahradí starou křižovatku ulic Pplk. Sochora, Gagarinova a U Cihelny. "Droždín má tu nevýhodu, že je průjezdný a řidiči si tudy často zkracují cestu ve směru ze Šternberku na Olomouc. Je dobře, že se krajskému úřadu podařilo dotáhnout projekt na úpravu křižovatky do konce, stavba kruháče může brzy začít a my se k ní přidáme s výstavbou přechodu a nových chodníků," doplnil primátor.

Administraci veřejné zakázky na dodavatele stavby zajistí Správa a údržba silnic Olomouckého kraje. Cílem společného výběrového řízení je výběr dodavatele stavby. Samotné stavební práce by mohly začít v druhé polovině roku. Město má na úpravy vyčleněno 2,4 miliony korun.