Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Největší zásah proti dealerům drog v historii Olomouckého kraje: v policejních sítích skončilo pět lidí

Krimi

29.11.2019

Autor: red

Olomoučtí kriminalisté zasadili zásadní ránu drogové scéně. Jedná se o zatím největší zátah proti obchodníkům s drogami v historii Olomouckého kraje. Díky rychlému a profesionálnímu zásahu policistům neunikly ani "velké ryby".

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

Foto: Policie ČR

"Policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zadrželi v polovině listopadu během dlouho předem pečlivě připravené bleskové akce s krycím názvem RECOŠ vysoce organizovanou skupinu osob, která se významnou měrou podílela na závažné drogové trestné činnosti," uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Podle jejích slov zahájili kriminalisté v těchto dnech trestní stíhání pěti osob z Olomoucka a jedné osoby ze Zlínska. "Osoby byly obviněny ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dle ust. § 283 odst. 1, 2 písm. a), odst. 3 písm. c) trestního zákoníku. Všichni obvinění, pět mužů a jedna žena, (roč. 1963, 1975, 1983, 1965, 1966, 1981) se měli protiprávního jednání dopustit tím, že se nejméně od roku 2018 do poloviny listopadu tohoto roku jako členové organizované skupiny vědomě podíleli na organizaci a samotné realizaci nelegálního obchodu s chemikáliemi potřebnými k výrobě metamfetaminu (pervitinu), následně na jeho samotné výrobě a neoprávněném nakládání s touto psychotropní látkou. Cílem jejich jednání byl finanční zisk jak z prodeje chemických látek, tak samotného pervitinu. Obvinění měli přesně rozdělené činnosti, které v rámci skupiny mají vykonávat a každý svým dílčím jednáním přispěl k výrobě psychotropní látky metamfetaminu ve velkém rozsahu, a to v celkovém množství přesahujícím 3 kilogramy," detailně popsala Dolejšová.

Všichni obvinění jsou stíháni vazebně a dle trestního zákoníku jim hrozí za výše uvedený trestný čin v případě prokázání viny trest odnětí svobody na 8 až 12 let.