Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dopřejte svému dítěti oslavu narozenin, na kterou nikdy nezapomene: v záplavě lega, aquaparku nebo s vlastní pizzou

Tipy a názory

14.2.2018

Autor: Barbora Sísová

Každé narozeniny jsou v životě vašeho dítěte jedinečnou událostí. Pokud se však narodí v zimě, jen velmi těžko mu uspořádáte nezapomenutelnou garden party s grilovačkou, pískovištěm a koupáním. Pokud chcete vašemu malému oslavenci přesto připravit velkolepou oslavu, na kterou jen tak nezapomene a ze které budou odcházet nadšení také jeho kamarádi, pak pokračujte ve čtení. Poradíme vám nejen, kde uspořádat dokonalou narozeninovou party, ale i to, kde seženete perfektní narozeninový dort.

Ilustrační foto Ilustrační foto Foto: Depositphotos.com

Několik osvědčených tipů na velkolepou oslavu

Beauty cafe

Adresa: Masarykova třída 889/3
Cena: 100 korun / dítě (lze si připlatit za animátora či malování na obličej)
Rezervace: minimálně 1 týden dopředu, na telefonním čísle 721 744 339 nebo e-mailem: beautycafeolomouc@gmail.com, nutné zaplatit zálohu 500 korun.
Více informací: http://www.beautycafe.cz/detsky-svet/narozeninova-mistnost/

Kavárna Beauty Cafe nabízí narozeninovou místnost zhruba pro 15 dětí. Cena za jedno dítě činí 100 korun (přičemž minimální počet je 5 dětí). V ceně oslavy je kromě pronájmu narozeninové místnosti  zahrnutý vstup do dětského interiérového hřiště, obsluha, dětské šampaňské na přípitek pro oslavence a jeho kamarády a malé překvapení pro oslavence. Bohužel není možné přinést si vlastní občerstvení, avšak kavárna vám jej zajistí přesně podle vašich požadavků. Výjimku tvoří dort, který si můžete přinést vlastní. Doba trvání oslavy jsou 3 hodiny, po dohodě je však možné oslavu prodloužit. Za bezpečnost dětí účastnících se oslavy zodpovídá dospělá osoba doprovázející narozeninového oslavence. Pokud máte zájem, lze si domluvit malování na obličej za 55 korun za dítě. Využít lze také služby animátora, který pro děti obstará zábavu. Lze si domluvit také tematickou oslavu v kostýmech, jako je například pohádková, zvířecí nebo třeba pirátská.

Foto: Beauty cafe

Legoparty s Bricks 4 kids

Adresa: u vás doma nebo místo dle domluvy
Cena: cena oslavy se odvíjí od počtu dětí a délky oslavy. Například dvouhodinový zábavný program s dárkem pro oslavence stojí 1500 Kč.
Rezervace:
olomouc@bricks4kidz.com nebo 605 906 866
Více informací: https://www.bricks4kidz.cz/olomouc/program-events/birthday-parties/

Fantastickou narozeninovou party s kostkami lego vám připraví firma Bricks 4 kids. Díky stovce propracovaných modelů nabízí zábavu plnou aktivit pro děti všech věkových kategorií, ideální pro děti od 4 let až po teenagery. Téma i místo oslavy záleží pouze na vaší fantazii. Může se uskutečnit u vás doma nebo kdekoliv si vyberete. Délka programu se přizpůsobí zcela vašim potřebám (od 1 hodiny do 4 hodin), stejně tak téma oslavy, které se dá vybrat dle vašeho přání a nápadu. Velmi oblíbená témata jsou například věda a technika, zvířata, písmena abecedy nebo také superhrdinové, výtvarné umění či vesmírné dobrodružství. Hitem je sestavování vlastního auta s elektropohonem, se kterým potom děti závodí.
Na výběr máte ze dvou balíčků: Oslava Brickstatic (maximálně 15 dětí, 2 hodiny, 1500 korun) – v ceně je tričko a dárek pro oslavence, stavění speciálního motorizovaného modelu, hry a soutěže s boxem plným kostek lego, příprava pozvánek. Oslava Deluxe (pro 15 dětí, 3 hodiny, 2100 korun), kde je navíc výroba dárku pro každého hosta. Pokud chcete, aby byla oslava dokonale zahalena do lego stylu, pak si můžete nechat připravit také lego dort. 

Foto: Bricks 4 kids
Foto: Bricks 4 kids

Lobster Family Restaurant

Adresa: Galerie Šantovka, Polská 1
Cena: záleží na rozsahu akce
Rezervace:
 doporučuje se minimálně týden předem, ale pokud je v daný termín volno, není problém akci zajistit i operativně
Více informací: http://lobster-restaurant.cz/dalsi-sluzby/

Dětskou oslavu pro děti od 4 let vám zorganizují také v restauraci Lobster. Nelamte si hlavu s dortem a výzdobou a nechejte tyto starosti odborníkům. Restaurace se vám postará o jídlo, pití i o zábavu, Bowling? Kino? Vlastnoručně uplácaná pizza? Není problém, všechno, co si jen bude malý oslavenec přát :-) Pokud si budou chtít v tento slavnostní den odpočinout také rodiče, není problém zajistit hlídání dětí.

Foto: Lobster Family Restaurant

Dětský koutek Človíčkov

Adresa: Galerie Moritz, 8. května 24
Cena: od 149 Kč/dítě
Rezervace:
http://www.clovickov.cz/narozeniny/
Více informací: http://www.clovickov.cz/narozeniny/

Pro narozeninovou oslavu vašich dětí můžete využít také dětskou hernu Človíčkov v Galerii Moritz. K dispozici můžete mít buď vyzdobený narozeninový stůl, nebo celou herničku. V ceně oslavy je pitíčko pro oslavence a jeho malé hosty, dobrůtky na narozeninovém stole, narozeninové čapky a frkačky, balonky, dětské šampaňské a malý dárek pro oslavence. Narozeninovou oslavu lze rozšířit i o program s animátorem, klaunem, dílničky, malování na obličej a další (vždy po předchozí domluvě a rezervaci termínu). Pro více informací včetně nabídky kompletně uzavřeného prostoru kavárny a herny se obraťte na Človíčkov prostřednictvím online formuláře.

Kavárna a dětský koutek Mraveniště

Adresa: U Botanické zahrady 4
Cena: od 1000 do 2000 korun (dle času a varianty)
Rezervace: termín bude zarazervován až po zaplacení 50% zálohy z ceny pronájmu herny.
Více informací: http://www.herna-mraveniste.cz/clanky/narozeninove-oslavy/

Na narozeninovou oslavu svých dětí si můžete pronajmout také celou hernu Mraveniště. V ceně je kromě pronájmu zahrnuta také narozeninová výzdoba. Na přání vám zde mohou zajistit dort, chlebíčky, obložené mísy, ovoce, dětský šampus a další občerstvení. Vlastní jídlo si do herny nemůžete přinést, výjimkou je pouze jeden dort.V případě požadavků lze zajistit malování na obličej 60 Kč/dítě (cena při min. počtu 15 dětí) nebo klauna, který vám pro vaše ratolesti zorganizuje nejrůznější hry, soutěže nebo dílničky. Za toho zaplatíte 800 korun za hodinu. Pokud nechcete pronajmout celou hernu, můžete využít pouze salonek pro narozeninovou oslavu v běžné provozní době kavárny. Bližší podmínky a informace po individuální dohodě telefonicky nebo osobně přímo v Mraveništi. Podrobný ceník naleznete zde.

Dětské centrum Krokodýlek

Adresa: Florykova 556, Olomouc-Lazce
Cena: pronájem párty boxu na 2 hodiny za 399 korun nebo na 3 hodiny za 449 korun. Oslavenec + 2 dospělí zdarma, zbytek dětí a dospělých dle ceníku 
Rezervace: oslavu je třeba si rezervovat na e-mailu provozni@krokodylek-olomouc.cz či telefonu +420 739 379 933 ve všední dny od 10:00 do 18:00. Oslavu je třeba nahlásit minimálně 14 i více dní dopředu, abyste si mohli zajistit termín, který vám vyhovuje. Ideální je, když do e-mailu rovnou připojíte základní informace k oslavě jako: termín konání, počet dětí, počet dospělých, délka trvání, věk a pohlaví oslavence, telefonní kontakt.
Více informací: http://www.krokodylek-olomouc.cz/narozeninove-oslavy

Chcete dítě překvapit a uspořádat mu nezapomenutelnou narozeninovou oslavu? Narozeninové oslavy v dětském centru Krokodýlek jsou stále oblíbenější. Děti se vyřádí, užijí si spoustu zábavy na atrakcích a vy to máte bez práce a hlavně bez špinavého nádobí.
Pro vaše malé oslavence je připraven oddělený prostor s narozeninovým křeslem a výzdobou, kde si vychutnají malé pohoštění. Můžete si vybrat ze dvou variant – Mořský svět a Pirátský salónek. Obě dvě varianty jsou vhodné jak pro holčičky, tak pro kluky. Jídelní servis se vždy barevně doladí dle přání oslavence. Speciální vstupné pro narozeninové oslavy je podmíněno pronájmem salonku a minimálním počtem 6 dětí bez oslavence.  V ceně je zahrnuto blahopřání od krokodýlka Olíka a drobný dárek pro oslavence v hodnotě 100 korun. Aby byla oslava co nejvíce dle vašich představ, můžete se kromě občerstvení a dortu domluvit také na zábavném programu s animátorem, vystoupení klauna, kouzelníka nebo balonkového klauna za přívětivé ceny.

Foto: Daniel Mazáč

vvv

Foto: Daniel Mazáč
Foto: Daniel Mazáč

Amazonie

Adresa: Olomouc City, Pražská 255/41 
Cena: ceny se právě aktualizují
Rezervace: +420 737 658 475, info@amazoniecity.cz, potvrzení objednávky nejpozději 14 dní předem a složení zálohy 7 dní před požadovaným termínem konání.
Více informací: http://www.amazoniecity.cz/narozeniny.html

Dopřejte svému dítěti narozeninovou oslavu, na kterou bude dlouho vzpomínat, a sobě přípravu oslavy bez starosti a stresu! V dětském koutku Amazonie pro vás připravili hned několik balíčků. Stačí si jen vybrat ten pravý. Ceny i nabídka se momentálně aktualizují, proto pro více informací sledujte internetové stránky herny. 

Dětský koutek Akvárko v aquaparku

Adresa: Kafkova 21
Cena: cena oslavy ve všední den je 1350 korun (10 dětí). Cena oslavy o víkendu je 1620 korun (12 dětí). Za každé další dítě na oslavě starší jednoho roku se platí částka 135 korun.
Rezervace: oslavu si můžete rezervovat telefonicky 588 517 778, e-mailem: prodeti@aqua-olomouc.cz nebo osobně v dětském koutku. Rezervaci je nutno provést minimálně týden dopředu. Již obsazené termíny najdete zde
Více informací: http://www.aqua-olomouc.cz/detske-oslavy-v-aquaparku-news-717.html

Narozeninový balíček zahrnuje tři hodiny v dětském koutku AKVÁRKO, které je po celou dobu k dispozici jen pro oslavence, pro ostatní návštěvníky je dětský koutek uzavřen. Součástí dětského koutku je hrací konstrukce vybavená kuličkami, prolézačkami, překážkovou dráhou, míči, trampolínou a dalšími zábavnými atrakcemi. Děti si mohou vybrat z různých programů, a to např.: malování na obličej, diskotéka, hledání pokladu, zábavné hry a soutěže. Každý oslavenec dostane dáreček a láhev dětského sektu zdarma. Výzdoba dětského koutku je zde samozřejmostí, stejně jako dohled dvou zkušených vychovatelek, oslava tak může probíhat i bez doprovodu rodičů. V restauraci si můžete sestavit narozeninové menu jak pro děti, tak pro dospělé. Oslavy probíhají jen v pátek a o víkendech, a to dopoledne v čase 10:00–13:00 nebo v odpoledních hodinách 15:00–18:00. Oslavy jsou určeny pro děti od 3 do 14 let, mladší děti smí navštívit koutek pouze v doprovodu rodiče nebo osoby starší 18 let. 

Foto: Aquapark Olomouc
Foto: Aquapark Olomouc

Aquapark Olomouc

Adresa: Kafkova 21
Cena: vstupné 160 Kč / osoba (180 minut), animační program 450 Kč, občerstvení dle dohody
Rezervace: oslavu si můžete rezervovat telefonicky (725 060 271) nebo e-mailem (koutna@aqua-olomouc.cz).
Více informací: http://www.aqua-olomouc.cz/detske-oslavy-v-aquaparku-news-717.html

Narozeninové oslavy ve Vodním světě probíhají vždy v pracovní dny a jsou určeny pro všechny děti starší 10 let. Pro uzavřenou skupinu od 5 do 15 dětí. Co vás na této oslavě čeká? Vstup do Vodního světa na 3 hodiny a zábava pro všechny zúčastněné, o kterou se postará animátor. Oslavenec s kamarády si užijí skvělou zábavu bez rodičů. Dohlížet na ně bude odborný dozor, který jim umožní věci, které v aquaparku běžně nezažijí. Na závěr oslavy všechny čeká občerstvení v mokrém bistru podle představ. Z každé oslavy je pořízena fotodokumentace na památku pro všechny zúčastněné.

Foto: Aquapark Olomouc
Foto: Aquapark Olomouc

Dětský koutek opičky Olinky

Adresa: Centrum Olympia Olomouc, Olomoucká 90, Velký Týnec 2
Cena: vstupné 190 Kč/ dítě, oslavenec zdarma
Rezervace: objednávky na telefonním čísle 731 199 297, 732 362 276 nebo e-mailem: dkoo@post.cz​, nejméně 1 týden předem, složení zálohy 500 Kč.
Více informací: https://www.olympiaolomouc.cz/akce/narozeninove-oslavy

Chcete, aby vaše dítě mělo ​na co vzpomínat? Objednejte mu oslavu narozenin v Dětském koutku opičky Olinky. Vaše děti od 3 do 12 let se mohou těšit na dvouhodinový program s hlídací tetou. Narozeninový balíček zahrnuje nejen vstup do herničky, ale také hry a aktivity přizpůsobené věku dětí či malování na obličej, dále výzdobu, dětské šampaňské, popcorn a pití po celou dobu oslavy, včetně malého dárku pro oslavence. V průběhu oslavy bude probíhat focení a zaslání fotografií na e-mail rodičů. Za příplatek lze zajistit narozeninový dort. Rodiče mohou zůstat s dětmi na oslavě nebo je přenechat hlídací tetě. Z kapacitních důvodů je ale možné, aby s dítětem byl v koutku přítomen maximálně jeden dospělý doprovod.

Foto: Dětský koutek opičky Olinky
Foto: Dětský koutek opičky Olinky
Foto: Dětský koutek opičky Olinky

Cukrárna Sladký Méďa

Adresa: Mošnerova 1318/14A
Cena: za rezervaci stolu se nic neplatí
Rezervace: na telefonním čísle: +420 734 650 680
Více informací: http://www.sladkymeda.cz/

Stůl pro dětskou narozeninovou oslavu si můžete zarezervovat také v cukrárně Sladký Méďa, kde se nachází rozsáhlý dětský koutek. Stačí nahlásit počet osob a v jakém stylu si přejete stůl nazdobit. Můžete si zde objednat obložené mísy - zeleninové, ovocné, šunkové, sýrové nebo chlebíčky. V běžné nabídce je pak dětské šampaňské, palačinky, zapečené toasty a v neposlední řadě vám zde upečou skvělý dětský dort na přání. V případě zájmu lze zajistit malování na obličej, diskotéku, kouzelníka nebo klauna. 

Skvělou narozeninovou oslavu u vás doma nebo na jakémkoli vybraném místě vám připraví také hlídací agentura Tetičky nebo Kopretinka Olomouc. Zajisté vám vyjdou vstříc také v některých kavárnách a restauracích s dětským koutkem.

Tipy na perfektní narozeninový dort

Velmi důležitou součástí dokonalé oslavy je také narozeninový dort. Přece jenom fotky s dortem jsou nezbytnou součástí všech rodinných alb. Chcete, aby byl dort pro vašeho malého oslavence nejen chutný, ale také dobře vypadal? Z vlastní zkušenosti mohu doporučit například skvělé dorty od Sladkého Médi. Náplň tvoří vanilkový piškot, šlehačka se zakysanou smetanou a jahodami. Dort je potažený a zdobený domácím mléčným marcipánem. Velikostně vystačí pro zhruba 10-12 lidí. V nabídce jsou jak dorty s oblíbenými dětskými hrdiny (Ledové království, Cars, Monster high), tak klasické neutrální dětské dorty. 

Dort Dáreček stojí 600 korun. Dort Dáreček stojí 600 korun. Foto: Cukrárna Sladký Méďa
Veselý dortík s obrázkem McQueena si můžete objednat s ovocnou nebo čokoládovou náplní. Stojí 680 korun. Veselý dortík s obrázkem McQueena si můžete objednat s ovocnou nebo čokoládovou náplní. Stojí 680 korun. Foto: Cukrárna Sladký Méďa
Dort s malými autíčky, čokoládou a lentilkami stojí 600 korun. Dort s malými autíčky, čokoládou a lentilkami stojí 600 korun. Foto: Cukrárna Sladký Méďa

Velmi originální dorty (za které si však trochu připlatíte) nabízí cukrárna Ollies. Ve většině případů si můžete dort nechat upéct hned v několika variantách -  Siciliano dort, Čokomalinový dort, Malinový dort, Sacher dort, Carrot Cake, Terra Vegan dort, Amadeus dort, Ollies větrník dort, Red Velvet Cheesecake. Objednávku je nutné provést nejpozději 3 pracovní dny předem do 10. hodiny ranní na telefonu +420 733 576 752 nebo přes poptávkový formulář.

Hugo dort -  Spodní patro limetkové barvy je dozdobeno vyřezaným jménem oslavence a hvězdičkami. Vrchní patro se pyšní velkou fondánovou mašlí, barevnými proužky a vyřezávanou číslicí. Spodní patro má průměr 24 cm, vrchní patro má průměr 18 cm, z narozeninového dortu lze nakrájet 18 porcí. Cena je 2690 korun. Hugo dort - Spodní patro limetkové barvy je dozdobeno vyřezaným jménem oslavence a hvězdičkami. Vrchní patro se pyšní velkou fondánovou mašlí, barevnými proužky a vyřezávanou číslicí. Spodní patro má průměr 24 cm, vrchní patro má průměr 18 cm, z narozeninového dortu lze nakrájet 18 porcí. Cena je 2690 korun. Foto: Cukrárna Ollies
Monster cake - Příšerka s velkýma očima z punčoviny, velikánskou pusou a fondánovými zuby. Vyrábí se v barevném provedení pro holku i kluka. Z dětského dortu lze nakrájet 12 porcí. Cena je 1790 korun. Monster cake - Příšerka s velkýma očima z punčoviny, velikánskou pusou a fondánovými zuby. Vyrábí se v barevném provedení pro holku i kluka. Z dětského dortu lze nakrájet 12 porcí. Cena je 1790 korun. Foto: Cukrárna Ollies
Cupcake dort - Nejen sladký uvnitř, ale i sladce vypadající dort určený pro slečny. Dort zdobený čokoládovou polevou z fondánu, puntíky a srdíčky, vyřezanou číslovkou

Spodní patro má průměr 24 cm, vrchní patro má průměr 18 cm, z narozeninového dortu lze nakrájet 18 porcí. Cena dortu je 2390 korun. Cupcake dort - Nejen sladký uvnitř, ale i sladce vypadající dort určený pro slečny. Dort zdobený čokoládovou polevou z fondánu, puntíky a srdíčky, vyřezanou číslovkou Spodní patro má průměr 24 cm, vrchní patro má průměr 18 cm, z narozeninového dortu lze nakrájet 18 porcí. Cena dortu je 2390 korun. Foto: Cukrárna Ollies

Nápadité a velmi chutné dorty nabízí také Cukrárna Katrin cofee and cake. Z bohaté nabídky zajisté vyberete dokonalý dort jak pro vašeho synka, tak vaši malou princeznu. A chutnají vskutku skvěle.

Dětský dort s modelovanou opičkou v lemu z čokolády s dekorem z kakaového másla. Dorty na zakázku se vyrábí od 2,5 kg. Vše si můžete vybrat - piškot, krém, ovoce, dekorace, barvy, nápisy. Dětský dort s modelovanou opičkou v lemu z čokolády s dekorem z kakaového másla. Dorty na zakázku se vyrábí od 2,5 kg. Vše si můžete vybrat - piškot, krém, ovoce, dekorace, barvy, nápisy. Foto: Dorty Katrin
Dvoupatrový narozeninový dort s autíčky. Velikost dortu, složení (piškot a krém) podle vašeho přání. Dvoupatrový narozeninový dort s autíčky. Velikost dortu, složení (piškot a krém) podle vašeho přání. Foto: Dorty Katrin
Dort Elza ledové království Dort Elza ledové království Foto: Dorty Katrin

Ať už si zvolíte jakoukoliv variantu dětské oslavy a kterýkoliv dort, nezapomeňte na to nejdůležitější - pořádně si ji společně užít. :-)

Autor článkuBarbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Barbora Sísová