Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Nabušený rok v Bounty Rock Cafe: Přijede bubeník AC/DC Slade, kanadská diva Zoe i domácí hvězdy

Kultura

10.1.2023

Jan Procházka

Bounty Rock Cafe čeká nabitá sezona. Klub na svém pódiu přivítá nejen domácí, ale také zahraniční hvězdy v čele s bubeníkem Chrisem Sladem, který od šedesátých let působil v mnoha zásadních kapelách, mimo jiné i v AC/DC a nyní přijede s projektem, ve kterém představí celou svou kariéru. Přijede i kanadská zpěvačka Layla Zoe, pětapadesátiny v klubu oslaví legendární kapela Progres 2 a vystoupí i Etc...

Bounty Rock Cafe má na rok 2023 slušně našlápnuto. “Program ještě trochu ladíme, ale máme už jasno ohledně velkých jmen a rozhodně jich letos nebude málo,” chlubí se majitel klubu Dušan Neumann. 

Největší hvězdou, která letos zavítá na pódium stylového klubu, je britský bubeník Chris Slade. “To je člověk, který platí za jednoho z nejlepších bubeníků všech dob. Začínal v roce 1964 as Tomem Jonesem, to mu bylo šestnáct let. Od té doby hrál snad se všimi velikány jako Manfred Mann’s Earth Band, Uriah Heep, podílel se na projektech Jimmiho Page a Paula Rogerse, hrál v projektu Asia, s Davidem Gilmourem, Robertem Plantem… Nahrál dvě alba s AC/DC a jel s nimi dvě velká světová turné…” představuje Neumann. Chris Slate přijede v září se svým projektem Timeline, ve kterém představí průřez celou svou kariérou. “Postavil špičkovou kapelu se skvělým zpěvákem, ten koncert bude opravdová lahůdka světového formátu,” zve Neumann.

Na své si přijdou i příznivci blues. Už v pátek 20. ledna přijede brightonský bluesový zpěvák, kytarista a skladatel Will Johns, několikanásobný nominant na British Music Award, který dosahuje mistrovské rovnováhy mezi starým soulem a moderním vkusem. "Zajímavostí je, že jeho otcem byl dvorní zvukař Led Zeppelin Andy Jones a matkou herečka Paula Boyd, s jejíž sestrou Pattie se oženil George Harrison a později si vzala Erica Claptona. A se těmito svými strýci i hrával," prozradil Neumann.

V únoru přijede po velkém úspěchu znovu Doogie White, bývalý frontman Rainbow. "Vystupoval tu před covidem a byl to obrovský úspěch. I teď s sebou přiveze špičkové muzikanty," slibuje Neumann.

V květnu vystoupí v Bounty čtveřice věhlasných rockových kytaristů v rámci projektu Electric Guitarlands European Tour: "Michael Angelo Batio, v současnoti kytarista Manowar, Gus G., který hrál docela dlouho v kapele Ozzy Osbourna, Rowan Robertson, kterého Ronnie James Dio povolal do své kapely, když mu bylo 17 a během několika okamžiků se dostal k celosvětové slávě a potom Andrea Martongelli - jeden z nejznámějších italských kytaristů, skladatelů, producentů a učitelů, člen David Ellefson Band," představuje Neumann.

V dubnu se do Bounty vypraví kanadská bluesově laděná rockerka Layla Zoe, přezdívaná „The Firegirl“. "Je známá pro svůj syrový pěvecký projev, pro který bývá přirovnávána k Janis Joplin. Layla dokončila své už třinácté album, na kterém předvádí dvě tváře své tvorby – akustickou a rockovou. Obě představí u nás se svou novou kapelou," láká Neumann.

Z českých interpretů se do Bounty Rock Cafe chystají například Progres 2. "Ti slaví 55 let na scéně a chystají k tomu jen čtyři koncerty, z nichž jeden bude 23. března u nás," říká Dušan Neumann.

Dvacáté výročí oslaví v březnu i olomoucká formace AC/DC Bon Scott Memorial Band. "To bude velká akce a počítáme, že  bude narváno až po strop," usmívá se Neumann.

Fanoušci se mohou těšit i na Plastic People Of The Universe, kteří v klubu zahrají už 28. ledna. Legenda českého undergroundu má po rozkolu před několika lety dvě sestavy. V Olomouci se představí ta, které se přezdívá new generation a tvoří ji hudebníci Jiří Kabeš, Joe Karafiát, 
Jakub Koláček, Wenca Březina a Vojtěch Starý.

Příznivce tvrdší muziky potěší dvojkoncert metalových Porta Inferi s crossoverovými Forrest Jump. "To je naživo opravdu nespoutaná síla. Obě kapely si zakládají na blízkém kontaktu s fanoušky a vytváří tak jedinečnou nezapomenutelnou atmosféru, kterou musíte zažít," láká Neumann.

Zajímavým koncertem bude i březnové vystoupení legendárních Etc..., kteří po ukončení kariéry Vladimíra Mišíka vystupují dál s jeho požehnáním, zpěvu se ujal Olin Nejezchleba.