Reklama

Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Výstaviště Flora se vrací oblíbené Selské a Zahradnické trhy. Odstartují koncem dubna

Zprávy z regionu

7.4.2021

Autor: red

Už koncem tohoto měsíce se lidé opět mohou těšit na Selské a Zahradnické trhy na Floře. Selské trhy startují 23. 4. a poté se budou konat každých 14 dní v pátek od 11 do 17 hodin. Místo Jarní výstavy Flora Olomouc, která se letos nemůže konat, pak chystá výstaviště venkovní Zahradnické trhy, a to hned ve třech termínech. Vstup na obě akce je zdarma.

Ilustrační foto

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Loni se Výstaviště Flora Olomouc pustilo do pořádání venkovních Selských a Zahradnických trhů a obě tyto akce se staly velice populárními nejen u obyvatel Olomouce. Proto bude Flora venkovní trhy organizovat i letos. První trhy se uskuteční již poslední dubnový víkend.

Selské trhy se loni staly jakýmsi pomyslným pohodovým zakončením pracovního týdne. Ani tentokrát tomu nebude jinak. "Lidé návštěvu trhů často spojili s příjemnou procházkou parkem a v baru za pavilonem A si dali točené pivo nebo kávu," komentuje trhy manažerka projektu Eva Číhalová. Selské trhy se budou konat každých čtrnáct dní v pátek od 11 do 17 hodin ve Smetanových sadech za pavilonem A až do října a opět nabídnou kvalitní regionální potraviny a produkty. "Letos chystáme jednu novinku. Každý měsíc se trhy ponesou v duchu nějakého tématu. Už teď můžu prozradit, že duben bude věnovaný pečivu a květen hlávkovému salátu," doplňuje Číhalová. Pokud to situace dovolí, na první Selské trhy se můžete těšit v pátek 23. dubna. Vstup na akci je samozřejmě zdarma.

"Venkovní zahradnické trhy bývají velice oblíbenou součástí květinových výstava Flora Olomouc. Protože tuto výstavu ani letos uspřádat nemůžeme, rozhodli jsme se zorganizovat alespoň samostatné zahradnické trhy, na které bude vstup zdarma," vysvětluje manažerka projektu Zuzana Chalupová. Víkendové zahradnické trhy určitě potěší nejen všechny zahrádkáře a milovníky rostlin. "Návštěvníci si budou moci koupit zeleninovou přísadu, balkonové květiny, bylinky, školkařské výpěstky a zahradnické pomůcky a potřeby," dodává Chalupová. Zahradnické trhy se budou konat celkem třikrát, a to o víkendech 24.-25.4., 15.-16. 5. a 22.-23. 5 od 9 do 17 hodin za pavilonem A. Vstup na trhy bude zdarma.

"Obě dvě akce budou plně respektovat aktuální hygienické a bezpečností nařízení. Vývoj pandemie bedlivě sledujeme," komentuje situaci kolem pandemie tisková mluvčí výstaviště Kristýna Buchtová. Doporučujeme tedy sledovat webové stránky Výstaviště Flora, kde najdete všechny aktuální informace.

Selské trhy

Termín konání: každých 14 dní v pátek - 23. 4., 7. 5., 21. 5., 4. 6., 2. 7., 16. 7., 30. 7., 13. 8., 27. 8., 10. 9., 24. 9., 8. 10.
Čas: 11:00 – 17:00
Místo: Smetanovy sady, za Pavilonem A

 

Zahradnické trhy

Termín konání: 3x o víkendu - 24.-25. 4., 15.-16. 5., 22.-23. 5. 2021
Čas: 9:00 – 17:00
Místo: Smetanovy sady, za Pavilonem A