Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Konviktu se na konci listopadu uskuteční Olomoucké Veggie Vánoce

Tipy a názory

1.11.2019

Autor: red

Nezisková organizace VEGAN OLOMOUC, která v posledních letech pořádá mezi Olomoučany oblíbený VEGGIE FEST, připravuje svou první akci zaměřenou na vánoční svátky, která se koná 30. listopadu v Atriu Konviktu. Návštěvníkům nabídne sladká i slaná jídla rostlinného původu, rukodělné výrobky z eticky i ekologicky nezávadných materiálů a několik workshopů, v jejichž rámci si může každý návštěvník vyrobit vánoční dárek pro své blízké. Olomoucký festival s tímto zaměření má vždy vysokou účast a přitahuje stále více návštěvníků, kteří se vracejí bez ohledu na své obvyklé stravovací zvyklosti.

Mezi potvrzenými prodejci Olomuckých Veggie Vánoc letos najdete stálice VEGGIE FESTu i naprosté novinky. Ze Slovenska dorazí foodtruck Vegan Food on Wheels se širokou škálou tradičních česko-slovenských pokrmů v rostlinné verzi. Úplně poprvé se na akci představí nové brněnské bistro a catering  Green Leaves, kteří se specializují na světovou kuchyni. "Naším cílem je Olomoučanům ukázat, že rostlinná strava je sice ekologičtější než ta konvenční, ale zároveň se jí chuťově minimálně vyrovná," uvádí organizátorka akce Lucie Mokrá.

Na akci se dále návštěvníci budou moci seznámit s ekologicky šetrnou veganskou kosmetikou, která není testována na zvířatech. Akci podpoří i několik neziskových organizací, které se právy zvířat dlouhodobě zabývají - patří mezi ně například brněnský Kolektiv pro zvířata. K adventnímu období neodmyslitelně patří i punč.

Jelikož se i tentokrát pořadatelé drží hesla "zero waste", motivují návštěvníky k tomu, aby si přinesli vlastní nádoby na jídlo a pití. Vstupné na akci činí 40 korun.

Reklama

SUNETO - WELLNESS STUDIO

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

- kompletní kosmetické ošetření - ošetření čokoládou - ošetření pleti kolagenem, kyselinou hyaluronovou - vyžehlení vrásek žehličkou - permanentní prodloužení a zhuštění řa...