Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Na Andrově stadionu se opět bude hrát Liga mistrů

Sport

19.2.2019

Autor: Petr Pelíšek

Potřetí v soutěžním ročníku 2018/2019 bude hrát tým SK Sigma Olomouc U 19 doma na Andrově stadionu zápas UEFA Youth League, tedy mládežnické ligy mistrů. Devatenáctka Sigmy nastoupí ve středu 20. února od 16.00 proti francouzskému Lyonu.

Trenér Sigmy Tomáš Janotka věří, že jeho mančaft může jednozápasovou bitvu o postup zvládnout. „Myslím si, že je to naše výhoda. Je to na jeden zápas, jednoznačná výhoda je, že hrajeme doma, v našich podmínkách, nemusíme nikam cestovat. A v tom jednom utkání věřím, že jsme schopni s Lyonem odehrát takovou partii, abychom byli úspěšní,“ řekl Tomáš Janotka.

Sigma U 19 může v utkání opět využít pětici hráčů ročníku 1999, tedy těch, kteří vybojovali titul mistrů v minulé sezoně a tím pádem také účast v elitní soutěži. „Znovu vytvářel soupisku čtyřiceti hráčů, z nich může být pět starších, tedy ročníku 1999. Ale ty už jsem měnit nemohl, to znamená, že tam může být těch pět, co bylo už na podzim,“ uvedl Janotka. Na podzim v utkáních proti Mariboru nastupovali ze starších hráčů Martin Diblík, Ondřej Zmrzlý, Pavel Zifčák, Jiří Spáčil a Jakub Matoušek.

Tým SK Sigma Olomouc U 19 hraje zítra zápas UEFA Youth League.

Foto: Petr Pelíšek

Hanáky čeká velmi silný protivník, Lyon má vyhlášenou mládežnickou akademii. „A ať víme, s čím se srovnáváme, tak není obvyklé, aby v našich končinách někdo koupil do dorostu, do devatenáctky, hráče za pět milionů euro (pozn. red. útočník Lenny Pintor z Brestu). Což v porovnání se Sigmou je rozpočet celého klubu tak na dva roky. Samozřejmě ho kupovali s výhledem pro áčko, ale i to je fakt, který svědčí o síle toho klubu, řekl Janotka.

Utkání bude mít charitativní podtext - veškerý výtěžek z prodaných vstupenek bude věnován tříletému Patrikovi, který trpí spinální svalovou atrofií I. typu.

Zápas SK Sigma Olomouc U 19 versus Lyon U 19 se hraje na Andrově stadionu ve středu 20. Února pd 16.00 (rozhodčí: Enea Jorgji – Denis Rexha, Nertil Bregasi, všichni z Albánie).

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip