Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Sigma proti Lyonu pro Patrika. Výtěžek ze vstupného poputuje malému chlapečkovi se spinální svalovou atrofií

Sport

12.2.2019

Autor: Zuzana Doleželová

Již 20. února sehrají mladíci SK Sigma Olomouc U19 další utkání vyřazovacího kola UEFA Youth League. V jediném duelu této fáze soutěže přivítá olomoucký celek na domácí půdě slavný Olympique Lyon. A nebude to ledajaký zápas - všichni, kteří si koupí vstupenku, podpoří malého Patrika, který trpí spinální svalovou atrofií.

Maximální podpora bude 20. února potřeba ze strany publika, které v minulých domácích kolech dokázalo vytvořit úžasnou atmosféru a hnát fotbalisty dopředu. Tentokrát však diváci pomohou hned dvakrát - fotbalistům, ale především jednomu malému fanouškovi Sigmy. Utkání SK Sigma Olomouc U19 proti Olympique Lyon U19 totiž bude mít charitativní podtext - veškerý výdělek ze zakoupených vstupenek bude věnován Patričkovi, který trpí spinální svalovou atrofií I. typu.

Chlapeček, jenž letos v létě oslaví tři roky, se s nemocí narodil. Tato vrozená vada způsobuje úbytek svalů a ztěžuje tak schopnost pohybu. I když Patrik sám chodit nedokáže, úsměv na tváři mu nikdy nemizí. Díky snaze rodičů bojovat s nepřízní osudu mu byl zajištěn jediný dostupný lék, kterým se nemoc podařilo částečně zastavit. Běžné náklady a rehabilitace však hradí rodina sama, a rozhodně se nejedná o malé částky. Navíc Patriček už brzy bude potřebovat vertikalizační stojan nebo vozík...

Přijďte oslavit svátek fotbalu a zároveň podpořit dobrou věc! Zápas se uskuteční 20. února v 16:00 na Andrově stadionu. Vstupenky můžete kupovat tady, nebo ve Fanshopu na Andrově stadionu ve všední dny od 10:00 do 17:00.

My už jsme si lístky koupili, udělejte dobrou věc i vy :)