Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Můžeme darovat vánoční stromeček zvířátkům?

Zprávy z regionu

3.1.2022

Autor: red

Po Vánocích a počátkem nového roku vždy nastává nerudovská otázka "Kam s ním?". Vyhodit vánoční stromeček k popelnici nebo jej odvézt do zoologické zahrady zvířátkům? Vězte, že i když byste rádi udělali dobrý skutek, v tomto případě to není úplně nejlepší nápad.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Veškeré stromy, které zahrada může přijmout, pochází přímo od prodejců a jedná se o neprodané stromky. Na těch si pochutnají především kopytníci – kozorožci, velbloudi a další. "Těší nás vaše snaha poskytnout zvířatům část vašich Vánoc a rádi bychom alespoň takto vyjádřili poděkování. Nicméně pokud stromky přijímáme, tak pouze od prodejců, neboť u nich je minimalizováno nebezpečí, že po odstrojení zůstane ve větvích cokoliv, co by zvířatům mohlo ublížit, ať už část ozdoby nebo háček," uvádí mluvčí zoo Olomouc Iveta Gronská.

A výběr se ještě úží, jelikož stromek by neměl být chemicky ošetřen, příliš zabalen, opatřen cedulkami. V neposlední řadě vítají v zoo především jedle, popř. borovice. "Vypadá to, že jsme marnotratní, ale aby mohly stromky posloužit dobrému úmyslu a setkat se s ohlasem ve zvířecí říši, můžeme zvířatům podstrojit pouze to, co ve zdraví zužitkují. Samozřejmě obecně v zoo nejvíce chutnají listnáče," usmívá se Gronská.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip