Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora zveřejnila jména prvních posil

Sport

4.5.2022

Autor: Petr Pelíšek

Hokejový HC Olomouc zveřejnil jména prvních posil pro nový soutěžní ročník extraligy. Mora po oznámení prodloužení smluv s několika hráči nyní potvrdila příchod tří zcela nových plejerů. Jedná se o dva útočníky a jednoho obránce.

Olomoucký dres budou v příští sezóně oblékat útočníci Jakub Orsava a Lukáš Anděl, také obránce Lukáš Mareš. „Kuba Orsava je hráčem s bohatými extraligovými zkušenostmi. Očekáváme od něj zejména pomoc s produktivitou a zkvalitněním přesilových her. Lukáš Anděl je stále perspektivním hráčem s výborným pohybem a věříme, že svým stylem hry do našeho týmu skvěle zapadne. Do obranných řad přichází z Jihlavy Lukáš Mareš, se kterým již máme dobré zkušenosti z předešlých sezón. Jedná se o mladého hráče s potenciálem dalšího výkonnostního růstu.“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Jedenatřicetiletý Jakub Orsava začínal s hokejem v nedalekém Šumperku, během dorosteneckých let přestoupil do Třince. V roce 2010 si odbyl extraligovou premiéru, většinu sezóny ale strávil v rodném klubu. Ve dvaceti letech zaznamenal svůj největší kariérní úspěch. Vstřelil premiérovou branku v české nejvyšší soutěži a hlavně oslavil titul mistra České republiky. Po angažmá v Třinci hrávala za Mladou Boleslav, Kometu Brno a Hradec Králové.

Lukáš Anděl (1997) odstartoval kariéru v Jihlavě. V 17 letech dostal možnost zahrát si v A-týmu. V sezóně 2017/18 si poprvé zahrál extraligu, avšak Dukla se v ní příliš dlouho neudržela. Po sestupu odehrál v nejvyšší soutěži čtyři utkání za Zlín, zbytek ročníku strávil v Jihlavě, kde posbíral 53 bodů. V roce 2020 přestoupil do Pardubic, tam však jeho výkony pomalu upadnuly. Nyní bude hrát v Olomouci.

Lukáš Mareš je, stejně jako o dva roky starší Lukáš Anděl, odchovancem jihlavského hokeje. Hrát mezi dospělými si vyzkoušel poprvé v sezóně 2018/19, kdy nastoupil do 34 utkání za Duklu. O 24 měsíců později si odbyl svou extraligovou premiéru, když si jej Olomouc vypůjčila na jedno klání. V minulém ročníku odehrál kmenový hráč Jihlavy za Moru zápasy tři. Pro novou sezonu míří perspektivní bek na Hanou.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip