Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Mora ztratila druhé utkání v závěrečných sekundách

Sport

18.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Hokejisté HC Olomouc dnes bojovali ve druhém utkání čtvrtfinálové série play-off extraligy v Pardubicích. Duel to byl dlouho vyrovnaný, hrálo se bez branek. Domácí se podařilo rozhodnout devatenáct sekund před koncem základní hrací doby.

Jako první dostal do nebezpečné příležitosti Cienciala, který si však stejně jako Vondráček o pár minut později, neporadil s brankářem Lukášem, který vystřídal v druhém čtvrtfinálovém zápase v brance Olomouce Konráda. Moru následně muselo zachránit také břevno, které nastřelil A. Musil. Utkání poté přerušila nerovnost ledu v útočném pásmu Dynama. Po dohodě rozhodčích tak bylo šest minut první třetiny dohráváno po přestávce. Na začátku druhé dvacetiminutovky se musel vyznamenat také domácí gólman Will, který ukryl v lapačce dorážku Orsavy. Na druhé straně nevyužili přečíslení dva na jednoho Radil se Zohornou. Ve třetí třetině diktovalo tempo Dynamo. Šance Košťálka a Sedláka skvělými zákroky vykryl Lukáš. V čase 59:40 rozhodl o výhře Pardubic Čerešňák. O pět vteřin později pak definitivně potvrdil druhé pardubické vítězství v sérii trefou do prázdné brány Dvořák.

„Nezvládli jsme koncovku, ale i tak musím říct, že výkon to byl od nás výborný. Musíme takto pokračovat, teď máme dva zápasy doma. Musíme být produktivnější a ještě i aktivnější, abychom hráli i nějakou přesilovku. Po dnešním utkání jsme hráče určitě pochválili," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 60. Čerešňák (Radil, Kousal), 60. Dvořák (Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Kajínek, Špůr. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 10194. Stav série: 2:0.

Pardubice: Will – Dvořák, Košťálek, D. Musil, Čerešňák, Vála, Kolář, Hrádek – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Poulíček, Paulovič – Mandát, A. Musil, Vondráček. Trenér Radim Rulík.

HC Olomouc: Lukáš – Dujsík, Ondrušek, Mareš, Škůrek, Řezníček, Švrček, Kočí – Káňa, Nahodil, Orsava – Bambula, Knotek, Navrátil – Plášek, Kusko, Musil – Klimek, Menšík, Anděl. Trenér Jan Tomajko.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip